14/12/07

TO ΣΙΔΕΡΕΝΙΟ ΑΛΟΓΟ

Όταν το είδα πρώτη φορά - πάνε χρόνια τώρα - αισθάνθηκα πως είχα συναντήσει σε μέταλλο χυμένη, την ίδια την ιδέα της αυτοκίνησης. Το περιεργάστηκα, θαύμασα τις γραμμές του και σκέφτηκα: να μια μηχανή που ενώνει το μέλλον με το παρελθόν, τα μεγαλοφυή σχέδια του Leonardo da Vinci με την απόκοσμη αισθητική της φουτουριστικής Μητρόπολης του Fritz Lang.


Από τότε, το σιδερένιο άλογο έγινε για μένα ότι ο Πήγασος γιά τον Βελλεροφόντη.
Αυτό καβαλικεύω όταν κυνηγώ την δική μου Χίμαιρα, όταν πολεμώ τις δικές μου αμαζόνες, όταν λησμονώ τη θνητή μου φύση και προσπαθώ να φτάσω στον Όλυμπο.
Τρέχω μαζί του στις λεωφόρους των ονείρων, παίρνω μέρος σε φανταστικά πρωταθλήματα, κονταροχτυπιέμαι σαν άλλος κυρίαρχος Rosemeyer με τα «ασημένια βέλη». Δακρύζω από την πίεση του αέρα, αλλάζω ταχύτητες μανιασμένα, δαγκώνω το τιμόνι και τρέχω να ξεφύγω από τους διώκτες της γκρίζας πραγματικότητας. Γίνομαι ένα μαζί του, μιά ατσαλένια σφαίρα, που πετώντας πάει να σπάσει τα σύνορα του κόσμου.

Οδηγώ προς τον Ήλιο, να γλυτώσω, να επιστρέψω στον πατέρα. Ας με ελεήσει η μεγάλη και σκοτεινή Θεά . . .
Ο δρόμος χάνεται χωρίς στροφές μέσα στα σύννεφα, προσπερνώ πολύχρωμους ουρανούς, ακούω το κέρας του Χέιμνταλ και ξαφνικά βλέπω σε οράματα τις πύλες της Βαλχάλλα.

Το σιδερένιο άλογο ποτέ δεν θα το αποκτήσω. . .
Φρόντισα όμως στον κόσμο των θνητών να έχω δίπλα στο γραφείο μου το πιό πιστό του αντίγραφο και αν μη τι άλλο, να οδηγώ τον μακρινό του απόγονο.
Δεν σας κρύβω επίσης πως πολλές φορές φοβάμαι.
Φοβάμαι μήπως κι εμένα απότομα, σαν τον Βελλεροφόντη, κάποια μέρα οι Θεοί με γκρεμίσουν από το σιδερένιο άλογο και καταλήξω μοναχός να τριγυρνώ με σαλεμένα φρένα.


Σιδερένιο Άλογο: Αγωνιστικό μονοθέσιο ΑUTO UNION Type-C. Σχεδιάστηκε από τον Ferdinand Porsche. Μηχανή τοποθετημένη πίσω από τον οδηγό. Τελική ταχύτητα 340 km/h, 16-cylinder-V-engine, 520 hp. Κυριάρχησε στους αγώνες Grand Prix 1936-1937.
Rosemeyer Bernd: Πρωταθλητής Ευρώπης 1936 με Auto union type-C. Σκοτώθηκε στις αρχές του 1938 προσπαθώντας να σπάσει το όριο ταχύτητας.
Ασημένια βέλη : Aντίπαλα αγωνιστικά μονοθέσια Mercedes - Benz της εποχής.
Πιστό αντίγραφο: Mοντέλο CMC σε κλίμακα 1:18 αποτελούμενο από 1026 κομμάτια.
Η μουσική υπόκρουση : Eπικό Heavy Metal.

8 σχόλια:

miamiam! είπε...

i like!!!!!!!!!!
xairomai pou se anakalypsa! k sory alla tha s.anafero sto blog mou-vasika gia mena tokano-min xexaso ti dieftinsi...

Unknown είπε...

Try ride the Dragon's Breath..

Ανώνυμος είπε...

Χαιρετώ τον θρυλικό Ιππότη του Ήλιου και εκφράζω την μεγάλη χαρά μου που επιτέλους διαβάζω ξανά κείμενα σου. Πάνε πολλά χρόνια από τότε που εμφανίστηκε το τελευταίο σου κείμενο στο ΜΗ και όλον αυτό τον καιρό αναρωτιόμασταν για την τύχη σου. Διαπιστώνω πως οι αναζητήσεις σου έχουν γίνει ακόμη πιο υπερβατικές και ελπίζω να αναπληρώσεις με το blog αυτό όλα τα χρόνια απουσίας. Όλοι οι Θεοί μαζί σου, Heavy Metal is the only way to die!!. HAIL!

SUN W KNIGHT είπε...

miamiam!: κι εγώ χαίρομαι που με ανακάλυψες...

Ισιδα: Βλέπεις τι με αναγκάζεις... Λοιπόν ο Δράκος μου είχε φάει σκόρδα οπότε πήρα το σιδερένιο μου άλογο γιά να έρθω να σε βρω...Ταιριάζει με τα σχόλια που κάνεις! ε;

crom :Σε χαιρετώ. Είσαι από την παλιά μας αδελφότητα του Σπαθιού. Πώς με βρήκες ; Το ξέρουν κι άλλοι ; HAIL

Ανώνυμος είπε...

miamiam, se eyxaristw poy moy edeixes ayto to blog .
Poly ksexwristo, Bravo.

Ανώνυμος είπε...

Το ξέρουν κι άλλοι πολλοί της Παλαιάς Φρουράς, Τέκνα Πνευματικά της Πολεμικής Σημαίας...και στις επερχόμενες εβδομάδες η Αδελφότητα θα πυκώσεις τις Τάξεις της για άλλη μια φορά, όπως αρμόζει στο Κάλεσμα των Καιρών. Με νέες Βροντερές Ιαχές Διψασμένες για την Ηδονή της Ένδοξης Νίκης έναντι της σήψης, της φθοράς και της μετριότητας.

Είμαστε Ανίκητοι & Αγέρωχοι χάρη στους Παιάνες που Πρώτος Εσύ μας Δίδαξες πως να Αφουγκραστούμε. Γι'αυτό και θα μείνουμε Ορκισμένοι Συμπολεμιστές για για Πάντα στο Πλευρό σου. Χαίρε Πολέμαρχε. Χαίρε Ιππότη. Ας γεμίζουν και πάλι με τρόμο τα στήθη των Εχθρών μας.

Στόμα με Στόμα θα ξαναχτιστεί η Στρατιά του Απόλλωνα και το Σπαθί της Δικαιοσύνης θα ξανανεμίσει τον Γλυκό του Ήχο στον Άνεμο. Τα Ανεκπλήρωτα Οράματα μας Περιμένουν.

SO RIDE MY SON THROUGH THE SNOW
IF THOU BE TRUE, THEN THOU SHALT FEEL NO BLOW

Ανώνυμος είπε...

Είναι ενήμεροι και άλλοι swordbrothers για την επιστροφή σου. Πολλοί άσχετοι χλευάζουν αλλά είναι πολύ ευχάριστο να σε έχουμε πάλι κοντά μας. Ελπίζω πού και πού να ρίχνεις το επίπεδο των προβληματισμών σου και να αναφέρεσαι και σε πιο ευτελή ζητήματα όπως το τελευταίο cd των Lizzy Borden:-)
Το σύνθημα μας παραμένει ένα:FOREVER FIGHTING THE WORLD!!!! HAIL!

SUN W KNIGHT είπε...

Knight of Justice, Crom :
Ποιός τους ... τους άσχετους.
DoomSword (My name will live on)άκουγα, οδηγώντας το σιδερένιο άλογο.
Hail σε όλους τους συμπολεμιστές.
SOL INVICTUS...