25/8/08

SUBJECT: KINGDOM OF THE SUN

Τι είδους σχέση συνδέει το Βασίλειο του Καλοκαιριού με την μουσική των Warlord ;
Γιατί όποιος δεν έχει επισκεφθεί τις χώρες των μύθων δεν μπορεί να αντιληφθεί την μυητική δύναμη του αληθινού Heavy Metal ;
Ποιά θεμέλια υπερασπιζόμαστε και ποιό είναι το Βασίλειο που αναμένουμε ;

The foundation will be built
For a kingdom that will come

Εκείνη την περίοδο ο αδελφός μου αλληλογραφούσε συχνά με τον αρχηγό των Warlord. Σε ανύποπτο χρόνο με κάλεσε να ακούσουμε μαζί την τότε πρόσφατη ηχογράφησή τους, που ακόμη δεν είχε  επίσημα κυκλοφορήσει στο ευρύ κοινό.
Παρά τον θαυμασμό μου και τις διθυραμβικές αναφορές μου για την μουσική του, δεν είχα ποτέ επικοινωνήσει έως τότε με τον Destroyer. Επηρεασμένος από την συζήτηση με τον αδελφό μου και με την ευκαιρία της ανασύστασης της μπάντας, αποφάσισα να του στείλω μια εγκάρδια επιστολή υποδοχής.
Βασίλειο του Ήλιου, θρησκευτική ποίηση και υψηλό Heavy Metal. Δεν απέφυγα μια απαραίτητη δόση θεατρικότητας κι άλλη μία προπαγάνδας, παρόλο που υπέγραψα την επιστολή με το καθημερινό μου όνομα.
 

From: (Sun Knight)
To: (Lordian Guard)
Sent: Friday, December 07, 2001
Subject: Kingdom of the Sun


Dear William,

I recently heard the 3 new recorded songs from my brother ( ... ) and decided to write to you after 17 years that I 'm listening to your music.

I consider your musical compositions as a serious part of my personal quest for the holy Grail and among these very few pieces of art and creation that are True and High and Beautiful.
In fact, I think that Warlord is the best epic-lyric band of all metal age and, believe me, I`m an expert in Heavy Metal music.
Furthermore, Lordian Guard held the legacy and also changed my negative opinion about metal with female vocals, mainly because of your unique way to compose and use the voice as an instrument.

Turning and turning in the widening gyre
The falcon cannot hear the falconer;
Things fall apart; the center cannot hold;


W.B.Yeats foresees the Second Coming.
Back in 1984 I can hear Warlord narration against annihilation:

The foundation will be built
For a kingdom that will come


I hope that this time the whole audience will appreciate the excellence of your work and Warlord will take the world by storm. Anyway if this does not happen, don`t stop composing and playing the guitar.
We all know that finally, Pendragon will rise again. Your music keeps the flame burning away until Arthur returns to found again the Kingdom of Summer...

I will close my letter with a few well-suited verses, a precept to remain unchanged.
Though I consider myself a knight in the army of the Sun against Chaos and Entropy, I also admire John Milton`s Lost Archangel:

Receive thy new possessor - one who brings
A mind not to be changed by place or time.
The mind is its own place, and in itself
Can make a Heaven of Hell, a Hell of Heaven.
What matter where, if I be still the same


Welcome back William and beyond Christianity don`t forget Apollo and the heroes of our ancient fatherland.

True Art goes beyond religion.


Τέχνη πέρα από τη θρησκεία.
Σαν φιλότεχνος προσλαμβάνω τα έργα τέχνης που με αφορούν ως αποκαλύψεις της δικής μου προσωπικότητας. Δεν αδιαφορώ γιά τις προθέσεις του καλλιτέχνη, αλλά επικεντρώνομαι στις δικές μου προσδοκίες.
Γνώριζα πως ο Destroyer ήταν ενεργός χριστιανός και θεολόγος. Κι έτσι εγώ του έγραψα από το μελλοντικό Βασίλειο του Αρθούρου (Kingdom of the Sun) κι εκείνος μου απάντησε από το επίσης μελλοντικό Βασίλειο του Χριστού (Kingdom of the Son).

Το μέλλον βέβαια παραμένει άγραφο και σκοτεινό για όλους ...





 

Warlord: Το απόλυτο Heavy Metal.
Η απάντηση: Δεν μπορώ να την δημοσιεύσω χωρίς την άδεια του συγγραφέα.
Το τελευταίο LP των Warlord: Rising Οut of the Ashes (2002). Ο δημιουργός δεν ξέχασε τους ήρωες της αρχαίας μας πατρίδας.
Ο αδελφός μου: Φίλος και ομοϊδεάτης. Το όνομά του έχει μιά ξεχωριστή θέση στην λίστα ευχαριστιών του LP.

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εξαίσιοι οι πολέμαρχοι, αλλά ο χαρακτηρισμός απόλυτο heavy metal ανήκει στους κόκκινους βαρώνους.

Από κάθε άποψη.

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι το σπουδαιότερο Metal συγκρότημα. Ο Tsamis από τους λίγους μουσικούς του χώρου με γνήσιες πνευματικές αναζητήσεις. Φήμες λένε πως θα έχουμε νέα του σύντομα...
Μέχρι τότε, όσοι πιστεύουμε συνεχίζουμε να τραγουδάμε τον πολεμικό ύμνο!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
John Simon Ritchie είπε...

Prepare for the final awakening
Prepare for the time it has come
Look to the heavens! a crack in the sky
The ending of time has begun
. . . and now all that you have is gone . .
Warlord - Deliver Us From Evil

Ευχαριστώ Ιππότη που μοιραστήκατε εδώ στο μπλογκ το γράμμα σας προς τον Tsami

SUN W KNIGHT είπε...

baronrojo:
"It comes from the heavens
On a mission from Hell!"

crom:
Άθεοι αλλά πιστοί...
"One by One! To the swords! To the guns..."

ανώνυμε:
Ποιός θυμάται τον Πολέμαρχο των Σπαθιών. Είμαστε βέβαια ομοϊδεάτες αλλά μας χωρίζουν δυό δεκαετίες...
Όχι πεζά ονόματα εδώ...
"Through fiction and lies we gaze at the skies..."

John simon ritchie:
"We all will go to Hell!
Who will be left to toll the funeral bell!"

Ανώνυμος είπε...

Καλοκαίρι του 1985, αγοράζω το "And the Cannons..." LP των WARLORD, ένα δίσκο που είχε ψιλοθάψει ο "Metal" δημοσιογραφίσκος / υπαλληλίσκος του αλήστου μνήμης "Heavy Metal". Δραστικό βήμα για τη γνωριμία μου με αυτήν τη σπουδαία μπάντα, καθότι για Εμάς (αλλά και για πλείστους εξ εκείνων)ο Σταυρός που φέρουν στα στήθη τους οι Τεύτονες Ιππότες και οι πρώτοι Σταυροφόροι σημαίνει πράγματα πολύ διαφορετικά και πολύ πιο πέρα από "ουράνια βασίλεια" και "αφέσεις αμαρτιών"...Και εδώ αρχίζουν και κάποιοι συνειρμοί με το "χριστιανικών" οριοθετήσεων HEAVY METAL.
"Is it better to Rule in Hell,
than it is to serve in heaven", κι ακόμα κι έτσι εμείς δεν πολυδίνουμε σημασία στο ερωτηματικό που έχει ήδη πέσει ηττημένο στο τέλος αυτού του διστίχου των WARLORD!

Ευάγγελος Σπ. Παυλής είπε...

Στην επαρχία ήταν δύσκολο να βρεις αυτό που ήθελες... Τους γνώρισα αρχές του ‘90. Ακόμα θυμάμαι την ανατριχίλα του σώματος και το κάλεσμα του πνεύματος... Δύσκολα αυτά τα δύο εναρμονίζονται και όταν συμβαίνει αυτό όντως αντιλαμβάνεσαι την μυητική δύναμη της μουσικής. Ο Τσάμης κράτησε τη φλόγα ζωντανή. Πρώτα σταυροφόρος ιππότης και μετά χριστιανός... Η δύναμη της Πίστης και το Σπαθί μας ενώνουν (κάθε άλλη αναζήτηση για Εμάς είναι μάταια...), διότι αποτελούν την πηγή της πραγματικής τέχνης χαράσσοντας το δρόμο προς τα ανώτερα βασίλεια που ίσως όλα καταλήγουν στο Βασίλειο του Καλοκαιριού. Αν μη τι άλλο, αυτό δε δηλώνουν οι άνεμοι του Thor και του σπαθί του Αχιλλέα;

ΥΓ: Πάντως δε μου πολυάρεσε ο Cans στα φωνητικά... Μπορώ να πω ότι η γυναίκα του Τσάμη στους Lordian Guard ήταν καλύτερη.

Ανώνυμος είπε...

Sun Knight:
Quiza los hombres seamos a un tiempo Abel y Cain
quiza un dia destruya lo oscuro que hay en mi

el destino
no esta marcado en la fe
yo he elegido
ser lo que siempre sere

Ανώνυμος είπε...

οι δράκοι που αρνούνται οι κάθε λογής αη-γιώργηδες και θέλουν να σκοτώσουν, μπορεί να υψωθούν και να μας καταχτήσουν όλους τελικά!

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ DEFENDER

TO ΔΙΣΚΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΚΑΙΡΟ...(TOTE)
8 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΑΚΟΜΑ ΑΔΥΝΑΤΩ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΣΑΦΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ TO "RISING OUT...".

ΑΝ ΤΟ "DELIVER US" ΚΑΙ ΤΟ "CANNONS" EINAI ΜΟΥΣΙΚΗ ΥΨΗΛΗ ΜΕ ΗΧΟΧΡΩΜΑ ΜΑΓΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΣΤΙΧΟ,

ΑΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΟΙ WARLORD ΣΤΑ 80's ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ, ΔΙΟΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ....

...ΤΟΤΕ: Ο ΔΙΣΚΟΣ ΤΟΥ 2002 ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΓΥΑΛΙΣΜΕΝΟΣ, ΑΛΛΑ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ.

Ο ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΤΣΑΜΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΙΟ ΠΛΑΤΙΕΣ ΜΑΖΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥ "DELIVER US".(ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕΣ ΦΙΛΕ SUN KNNIGHT ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙ "ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ" ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΜΗ).

ΟΤΑΝ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΜΕΤΑΛ ΜΠΑΝΤΕΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΑΝΕ ΤΟΝ ΗΧΟ ΤΟΥΣ, Ο ΤΣΑΜΗΣ ΣΥΝΕΘΕΤΕ ΟΥΡΑΝΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΔΑ...

ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΩΝ WARLORD ΙΣΩΣ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΤΣΑΜΗΣ, ΘΑ ΣΥΝΘΕΤΕΙ, ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΡΤΕΙ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.

ΠΡΟΣΔΟΚΩ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΑ DARK CIVILIZATION, CITY WALLS OF TROY, THE RAINBOW, FATHER ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΣΗΜΑΔΕΨΕ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ... ΟΙ WARLORD ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΔΙΣΚΟ ΣΤΑ 2002 ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ!

SOLILOQUY-WELL THAT'S MY PLEA

(ΚΡΑΤΩ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΑΜΗ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΤΙΜΩ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΣΑΝ ΜΟΥΣΙΚΟ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΣ ΓΝΗΣΙΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΙΔΑΝΙΚΩΝ ΤΟΥ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΟΤΙΝΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ...ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ)

Χριστίνα είπε...

Καλημέρα, Ιππότη του Ήλιου...
Από ό,τι βλέπω (δεν ξέρω τι λες εσύ γιατί μάλλον με έχεις παρεξηγήσει) συμφωνούμε σε πάρα πολλά...
.... συμφωνώ μαζί σου ότι "true art goes beyond religion", και να συμπληρώσω ότι και η Αλήθεια πηγαίνει πέρα από κάθε θρησκεία, είτε αυτή λέγεται χριστιανισμός, είτε παγανισμός, είτε αρχαία ελληνική κλπ.
Όπως έγραψες κι εσύ στην επιστολή είναι "the quest for the holy grail", που δεν γίνεται να ενταχθεί στον περιορισμό των "όρων" και των "λέξεων" στον οποίο σε δεσμεύει οποιοδήποτε δόγμα ή οργανωμένη θρησκεία...

Τώρα όσον αφορά την μουσική μου αρέσει η Heavy Metal και όπως και άλλα είδη μουσικής δεν μπορούν να ενταχούν σε μουσικές ταμπέλες "ανδρική μουσική" ή "γυναικεία"...εκτός κι αν εννοείς το αρσενικό στοιχείο και το θηλυκό, οπότε θα συμφωνήσω μαζί σου ότι στην Heavy Metal κυριαρχεί το ανδρικό..εξάλλου αυτά τα στοιχεία βρίσκονται μέσα σε όλους μας, και πρέπει να έχουν ισορροπία..
Προσωπικά την Heavy Metal, την έχω χρησιμοποιήσει με εκπαιδευτικούς σκοπούς και σε παιδιά 11 με 12 χρονών, με εκπληκτικά αποτελέσματα..

Και δεν μπορώ να μην θαυμάσω τα λόγια του Milton που παράθεσες στο τέλος της πολύ ενδιαφέρουσας ανάρτησής σου..

Receive thy new possessor - one who brings
A mind not to be changed by place or time.
The mind is its own place, and in itself
Can make a Heaven of Hell, a Hell of Heaven.
What matter where, if I be still the same

Dormammu είπε...

One by One!
To the swords!
To the guns!

Τι μου θύμισες...

SUN W KNIGHT είπε...

Griemkrieg:
Όπως σωστά επισημαίνεις, το ερωτηματικό στο τέλος έπεσε ηττημένο...

Aiolos:
“...The Crusade has just begun...”

BaronRojo:
“...I’m a child of the damned...”

Καλλίμαχε:
“...The message is clear...”
Όμως ο δικός μας Άγ. Γεώργιος θα καβαλάει τον Δράκο και θα πολεμά δίπλα μας στην τελευταία μάχη...

Defender:
To «and the Cannons of Desruction have begun…» είναι μαγικό και ανεπανάληπτο.
Hail...

Christina:
"...Deliver us from evil this day..."

Dormammu:
“...Two by two! And away we go...”

Surrealist είπε...

Ξέρεις πια ότι μόνο διαβάζω τις αναρτήσεις σου και ουδέποτε τις σχολιάζω :}

ανταποδίδω την διάθεση που άφησες σε σχολιασμό σου :} you Kn(ow)ight



καλό φθινόπωρο!!!

SUN W KNIGHT είπε...

surrealist: Έκδηλη διάθεση...

Ανώνυμος είπε...

Ύστερα από αυτή την αποκάλυψη της επικοινωνίας που είχες με τον Destroyer να ελπίζουμε και σε μια περιγραφή των όσων διημείφθησαν μεταξύ του Ιππότη του Ήλιου και του J.DeMaio ύστερα από τη συναυλία στο Αγκάθι (θυμάμαι μια αναφορά σε άσχημο κλίμα που δεν επέτρεψε την συνέχιση της συζήτησης);.

SUN W KNIGHT είπε...

Ο ιππότης είχε τις δικές του απόψεις γιά το Μυστικό του Ατσαλιού...

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα Κυριοι.
τυχαια βρηκα το μπλογκ αυτο ψαχνοντας στο ιντερνετ για αυτο το μυθικο συγκροτημα.θελω να γραψω τοσα πολλα αλλα παλι...τι να εγω για τους warlord??!νιωθω πολυ μικρος για να γραψω για αυτους.τους γνωρισα τυχαια στο ραδιοφωνικο σταθμο σπουδαστων τει Ηρακλειου το μακρινο 1994 οταν ημουν ακομα μαθητης λυκειου και μολις ειχα αρχισει να ακουω metal.ημουν ακομα στα βασικα τοτε αλλα μολις τους ακουσα ενιωσα κατι ξεχωριστο.να ειναι καλα τα παιδια τοτε που εβαζαν τετοια κομματια.πλεον στα 30 μου στις δυσκολες στιγμες warlord θα ακουσω να παρω τα πανω μου.για μενα ειναι ψυχοθεραπεια , σε μορφη μουσικης , ειναι πραγματικα οτι ποιο πνευματικο βγηκε στον χωρο του metal και οχι μονο.μακαρι μια μερα ο Τσαμης να τους ξαναβαλει μπροστα γιατι μας λειπουν.με τα χρονια αντι να ξεχνιουνται μεγαλωνει ο μυθος τους και αυτο μονο χαρα μου δινει.αν υπηρχε δικαιοσυνη σε αυτον τον κοσμο οι warlord και οι savatage επρεπε να διδασκονται σε μουσικα σχολεια και πανεπιστημια.ετσι νιωθω και πειτε με υπερβολικο!αληθεια και θελω την γνωμη σας.μονο εγω εχω σαν απολυτη φαντασιωση να ακουγα tsami και criss oliva να παιζουν μαζι?!σε μερικα σημεια σε σολο η μελωδιες η riffs ο oliva μου εβγαζε κατι απο Τσαμη.φυσικα δεν υπονοω τιποτε για αντιγραφη απλα για μεγαλα πνευματα που συναντιοντε.ισως να ειχαν παροιμοιες επιροες.εξαλου ευρωπαικο μεταλ ακουγαν και οι δυο οχι glam και poser.συγνωμη αν μακρηγορησα.απλα καποιες σκεψεις οσες λιγες μπορουσα να πω απο την καρδια για εναν τοσο μεγαλο συγκροτημα οπως οι warlord.
φιλικους χαιρετισμους σε ολους σας.

Περιπλανώμενος είπε...

Ηρωικέ ηλιακέ ιππότη ανακοίνωσαν οι Warlord την επανασύνδεση τους, καθώς και ημερομηνίες των συναυλιών τους σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Ίσως θα μπορούσες να ξαναμιλήσεις, με τον δικό σου μοναδικό τρόπο για τους επικοτερους ολων, τους Warlord.
Φιλικους χαιρετισμους
Περιπλανώμενος