24/10/08

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

Η φτερωτή Νίκη πλησίασε την ανυποψίαστη θνητή και της μίλησε με παράξενα, προφητικά λόγια:

Μη φοβάσαι γυναίκα, γιατί μήνυμα χαρμόσυνο σου φέρνω από τον Πατέρα των ουρανών, πως επιλέχτηκες της ανθρωπότητας γιά να γεννήσεις τον Σωτήρα.
Κάποιο βράδυ μέσα σε χρυσή βροχή, ο Θεός με του αγαπημένου σου τη μορφή θα σε επισκεφθεί κι ένα κύπελλο χρυσό θα σου δωρίσει. Τρείς μέρες ο Ήλιος δεν θα βγεί κι ο σαρκικός του έρωτας μιά νύχτα ατελείωτη θα σε σπέρνει, ο μέγας ήρωας γιά να συλληφθεί.

Ο Λυτρωτής, που μέσα σου θα σαρκωθεί, τη γη θα εξημερώσει, του κακού τα φίδια και του Τυφώνα τα εκτρώματα θα εξοντώσει, στον Άδη θα κατέβει, τον θάνατο θα νικήσει και τα τρία χρυσά μήλα της αιώνιας νεότητας θα δρέψει.
Κι αν και με πόνους αβάσταχτους λίγο πριν το τέλος θα βασανιστεί, έπειτα αθάνατος μέσα από τη φωτιά, στον ουρανό θα αναληφθεί και δίπλα στον Πατέρα του θα βασιλέψει.



Ο πίνακας: The Annunciation (1914) του John William Waterhouse (1849 - 1917). Το μοναδικό έργο του μεγάλου, ρομαντικού και κλασσικιστή ζωγράφου με αποκλειστικά χριστιανικό θέμα.
Η γυναίκα: Η Αλκμήνη, κόρη του Ηλεκτρύωνα, γιού του Περσέα.
Ο Λυτρωτής: Ο σημαντικότερος πολιτισμικός ήρωας της Λευκής Φυλής, ο Ηρακλής των Ελλήνων. Τον αποκαλούσαν και Τριέσπερο γιατί χρειάστηκαν τρείς συνεχόμενες νύχτες γιά να συλληφθεί.
Ο κρίνος: Σε απουλική λήκυθο του 4ου αι. π.Χ. παριστάνεται η Αθηνά να προσφέρει ... κρίνο στην Ήρα, που θηλάζει τον μικρό Ηρακλή.

Στην Αρχαία Θρησκεία: Βρίσκουμε την αληθινή Παλαιά Διαθήκη του δικού μας Χριστιανισμού. Μας διδάσκει ο σπουδαίος, κλασσικός φιλόλογος Θαδαίος Ζελίνσκι (1859 - 1944).

7 σχόλια:

kirki είπε...

...ένα ποτήρι κόκκινο κρασί....!!!

ΚαληΣπέρα!

katerina είπε...

Ψευτη....σε διαβάζω....αλλά τις εικόνες σου ιστορείς.... πως να σχολιάσει κάποιος τις εικόνες του Αλλου;;
Πολλες φορές η σιωπή είναι ...σχολιασμός. όχι συμφωνία, όχι διαφωνία, απλά λέει ...ακούω.

Χριστίνα είπε...

Παντού, λοιπόν, η ίδια αλληγορία...και παντού νομίζω ότι η ουσία είναι ίδια...
ΤΟ ΙΕΡΟ ΠΑΙΔΙ, ΤΟ ΦΩΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ, Η ΠΥΞΙΔΑ ΜΑΣ.
Καλό σου βράδυ, ευγενικέ μου Ιππότη

SUN W KNIGHT είπε...

kirki: Πρόποση...στα χρυσά μήλα των Εσπερίδων...

katerina: Όχι ψεύτης...απλώς ψεύτικος...κίβδηλος ιππότης...

christina: Το πρωτότυπο είναι πάντα πιό κοντά στην Αλήθεια και πρόδηλη είναι η διαφωνία επί της ουσίας...

ΓΑΪΔΑΡΑ είπε...

Πάντα έβρισκα την προσμονή του ενός Λυτρωτή... του αλλόκοσμου Σωτήρα της ανθρωπότητας σαν την υπέρτατη υπεκφυγή των ανθρώπων μπροστά στην ευθύνη των δικών τους πράξεων... περιμένουμε μια μεταφυσική σωτηρία γιατί δεν είμαστε εμείς ειλικρινείς ως προς την ανάληψη των προσωπικών μας ευθυνών για το κακό που προκαλούμε γύρω μας...
Προσωπικά δεν περιμένω κανέναν σωτήρα... περιμένω να με δεις εσύ συνάνθρωπε και σύντροφε... εσύ που με σκοτώνεις... εμένα που δεν επιθυμώ να ανταποδώσω...

Τα σέβη μου :)

Λακων είπε...

Λοιπόν οι Έλληνες είχαν αλυσοδέσει τη φτερωτή Νίκη για να μην πετάξει και τους εγκαταλείψει...

SUN W KNIGHT είπε...

Γαϊδάρα: Εγώ πάντως σε βλέπω...και είμαι από αυτούς που ανταποδίδουν...

Λάκωνα: Sol Invictus...