9/5/10

ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ

Οι νεοέλληνες είναι σήμερα αντιμέτωποι με τις συνθήκες ιστορικής καταστροφής που οι ίδιοι διαμόρφωσαν για τη χώρα. Αποχαυνωμένοι από μιά ανήθικη και παρατεταμένη ευημερία θα αντιμετωπίσουν σύντομα τους εφιάλτες τους. Η δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει το ευνουχισμένο κράτος τους δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας. Το διεθνές σύστημα των τοκογλύφων, αυτό που γιγαντώθηκε μετά την επικράτησή του στον τελευταίο, μεγάλο πόλεμο θα φροντίσει για την τιμωρία τους.

Ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός του κράτους και η χρεοκοπία ήταν αποτέλεσμα της καθολικής και χρόνιας διαφθοράς της κοινωνίας. Οι νεοέλληνες επιθυμούσαν να καταναλώνουν όλο και περισσότερο δουλεύοντας όλο και λιγότερο ενώ απαιτούσαν από το πελατειακό τους κράτος προσλήψεις, παροχές, εγγυήσεις, ανοχή και προστασία. Το δημοσιοϋπαλληλικό όνειρο των μαλθακών έγινε σταδιακά η επίσημη πολιτική επιβίωσης του έθνους.


Ο λαός εξαχρειώθηκε και παραμένει στην έσχατη κατάντια. Οι επιχειρηματίες αντλούν τα κέρδη τους από το κράτος, οι υπάλληλοι λαδώνονται στις εφορίες και τις πολεοδομίες, οι αγρότες τεμπελιάζουν στα καφενεία περιμένοντας τις επιδοτήσεις, οι φοιτητές κάνουν διδακτορικά γιά να αυξήσουν τα μόρια πρόσληψης στο δημόσιο, οι γιατροί πουλάνε ακριβά φάρμακα στους ετοιμοθάνατους, οι στρατιωτικοί αντιλαμβάνονται τον στρατό σαν ένα σίγουρο επάγγελμα με σταθερό μισθό, οι δάσκαλοι διδάσκουν το χάος και την ισοπέδωση και οι ανίκανοι πολιτικοί υπόσχονται απρόσκοπτη διανομή δανεικών χρημάτων σε όλους. Ο αλόγιστος δανεισμός και το μαύρο χρήμα, η διαφθορά και η ατιμωρησία, η αναξιοκρατία, οι αρπαχτές, τα ρουσφέτια, οι μίζες, η ασυδοσία, τα παραφορτωμένα καρότσια με αγαθά στα υπερκαταστήματα, όλα περιγράφουν μιά διαβρωμένη κοινωνία.

Η κορυφή του προβλήματος είναι βεβαίως το συλλογικό πολιτισμικό ιδεώδες: ο ευδαιμονισμός χωρίς όρια και χωρίς τίμημα. Η ρίζα όμως του προβλήματος βρίσκεται στο παιδαγωγικό σύστημα που δεν διαχωρίζει τους ικανούς από τους άχρηστους και δεν προετοιμάζει τους δεύτερους για τις υποδεέστερες θέσεις που τους αναλογούν.
Το στρεβλό πρότυπο απασχόλησης είναι ξεκάθαρο και αναμενόμενο από όλους πριν καν τελειώσουν την βασική εκπαίδευση: οι λίγοι άξιοι και νοήμονες κάπως θα βρουν τον δρόμο τους δουλεύοντας σκληρά, οι πολλοί μέτριοι και πονηροί θα βολευτούν μέσω της κομματοκρατίας στο δημόσιο και οι απόκληροι μαζί με τους πολυάριθμους μετανάστες θα κάνουν τις καθημερινές, απωθητικές και κατώτερες εργασίες.

Δεν τρέφω κανένα σεβασμό γιά τους σύγχρονους Έλληνες. Οι πλουσιότεροι χαρακτηρίζονται από ιδιοτέλεια, επιτήδευση και πλεονεξία ενώ οι φτωχότεροι από βαναυσότητα και κουτοπονηριά. Όλοι τους είναι αμαθείς, άξεστοι, ανεύθυνοι και φυγόπονοι. Όλοι τους πιστεύουν πως αξίζουν το καλύτερο, πως δικαιούνται τα πάντα, πως το δίκιο είναι πάντα με το μέρος τους. Η αναρχική κοινωνία τους δεν στηρίζεται σε αξίες και ιδανικά αλλά στην διευκόλυνση και τον συμβιβασμό.

Δεν αξίζει στους σύγχρονους Έλληνες ούτε οίκτος, ούτε κατανόηση, ούτε συμπάθεια. Η θεά Αθηνά τους έχει από καιρό αποκληρώσει και το βλέμμα της Μέδουσας θα τους πετρώσει πριν αναζητήσουν την προέλευση των φιδιών. Ανιστόρητοι και ανυποψίαστοι, μάταια θα απορούν γιατί τους αρνήθηκε τη σωτηρία ο ήρωας των προγόνων τους, Περσέας.

Όσο για μένα... εγώ θα συνεχίσω να επιβιώνω στο παρελθόν. Με λίγους συντρόφους, ψεύτικα σπαθιά και ετοιμόρροπους πύργους θα συνεχίσω να αντιστέκομαι στο αποκρουστικό παρόν. Θα περιμένω την επιστροφή των αληθινών Ελλήνων, αυτών που οριστικά θα αποκαταστήσουν τον χαμένο σύνδεσμο με το μέλλον.


Ο πίνακας: Μέδουσα (1597) του Michelangelo Merisi da Caravaggio. Η αποκομμένη κεφαλή είναι ζωγραφισμένη πάνω στην ασπίδα της Θεάς.

26 σχόλια:

aerostatik είπε...

πολύ ωραίο...
να έλειπε η τελευταία παράγραφος....

καλλίμαχος είπε...

Τα παγανιστικά σας νέα του σαββατοκύριακου

Βράδυ σαββάτου στις 10 η ώρα, στα κεντρικά της λετονικής πρωτεύουσας Riga, ένα από τα καλλίτερα ευρωπαϊκά σχήματα παραδοσιακού Heavy Metal, οι Skyforger, παρουσίαζαν το πολυαναμενόμενο νέο τους πόνημα με τίτλο Kurbads. Το Kurbads ήρθε για να συνεχίσει την μουσική πορεία των δύο προηγουμένων δίσκων του συγκροτήματος, οι οποίοι κυκλοφόρησαν πριν από επτά έτη. Την ίδια ακριβώς ώρα που οι Λετονοί πολυθεϊστές βαρυμέταλλοι μεθούσαν και χόρευαν με τα νέα κομμάτια των Skyforger, σε λιγότερα από 25 χιλιόμετρα στα δυτικά και από 2.100 χιλιόμετρα στα νότια, στην βορειοδυτική Αθήνα, ελάμβανε χώρα εορτή και και τελετή στον θεό Διόνυσο, σηματοδοτώντας την λήξη μιας πολύχρονης περιόδου εσωστρέφειας και πολυδιάσπασης για τους Έλληνες πολυθεϊστές και την αρχή μιας άλλης, περισσότερο παραγωγικής και ελπιδοφόρας. Μπορεί η μουσική μας παράδοση να μην έχει εξελιχθεί ακόμη στα επίπεδα των Λετονών και μπορεί η κοινωνική μας πραγματικότητα να μαστίζεται από ιδιωτεία, ατιμωρησία, μηδενισμό και αντιεθνισμό. Ωστόσο οι σύνδεσμοι με το μέλλον κάθε άλλο παρά χαμένοι είναι: μισοπροβάλλουν από την ελληνίδα γη, όπως τα αναρίθμητα θραύσματα ενός μέλλοντος που περιμένει να επανενωθεί.

Με καλοκαιρινές ευχές, για ελληνικό Ήλιο που θα φωτίσει όλους τους έλληνες από ψηλά.

Lykos είπε...

@aerostatic:
Νομίζω ότι η τελευταία παράγραφος είναι το νόημα του κειμένου...

crom είπε...

Δυστυχώς περιγράφεις με πολύ μεγάλη ακρίβεια την νεοελληνική κοινωνία.
Και κάτι άλλο δυσάρεστο:

http://www.frankfrazetta.net

Θα μας λείψει!.

Χαιρετισμούς Ιππότη!!

Ανώνυμος είπε...

Κατά βάση δεν έχεις άδικο, αλλά πέρα από παθογένειες της φυλής μας ή επιπτώσεων των όποιων επιλογών μας, υπάρχει και ένα παγκόσμιο περιβάλλον δράσης και εξελίξεων. Διάβασε και παρακάτω:
http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/1516.aspx

http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/1666.aspx

Chr.Fou.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς τόσο μα τόσο αληθινό...

Αλλά ολοι μιλάμε ή εκ τους ασφαλούς ή εν μέσω δίνης.Ιππότη(απο που και εως πού???) εσύ γιατί δεν εγινες αγρότης??? Υπονοείς οτι οι άλλοι φέρουν όλη την ευθύνη εκτός απο εμάς τους νοήμονες...ΟΛΟΙ ΦΤΑΙΜΕ, γιατί γίναμε ελιτιστές και εκτιμητές μονάχα των νεκρών(κοιτάχτε το συγκεκριμένο μπλογκ, φαντασία, παρελθόν,μούχλα...)
Ολοι γεμίσαμε φοβίες,και πάθη για δόξα,ευκολία και ηδονή.Ας εκτελέσουμε λοιπόν με θάρρος την τελευταία πολεμική μας κίνηση ή ας χαμηλώσουμε (όποιοι πιστεύουν οτι όλα εχουν χαθεί) το κεφάλι μας με αξιοπρέπεια μπρος στην γκιλοτίνα που ολότελα μας αξίζει.

Warrior Of Today

Γιώργος Doomsword είπε...

Warrior of the day,

ποια είναι η πολεμική κίνηση που προτείνεις; Να καίμε κόσμο;

ποιος ο εχθρός στον οποίο θα στρέψουμε το πολεμικό μας θυμό; Ο ταξικός και οι γνωστές μπούρδες που αναμασάνε οι "προστατευόμενοι" warriors της βλακείας και της μολότωφ η ο παρακμιακός μοντέρνος κόσμος στο σύνολό του;

όπως και να έχει, δεν παρακαλάμε όλοι βουλευτές, δεν υπακούμε όλοι στην προπαγάνδα των καθηγητών, δεν ψαρώνουμε όλοι από το κυρίαρχο life style..
γιατί λοιπόν έχουμε όλοι τις ίδες ευθύνες; επειδή υπάρχουν προτάσεις που κοντράρουν το σύστημα και έχουν έναν μη αριστερό προσανατολισμό; η επειδή δεν υποστηρίζουμε όλοι τους καραγκιόζηδες των εξαρχείων;

Ανώνυμος είπε...

Doomsword(παρεπιπτόντος φοβερό group)

Βιάστηκες να δείς και δεν είδες εντέλει τίποτα. Φυσικά η αριστερά κοινοβουλευτική ή μη με την απύθμενη υποκρισία και την ασύστολη προπαγάνδα και ψευδολογία της είναι απο τους βασικούς συνυπεύθυνους της κατάντιας της "νεοελληνικής" Ελλάδας.Τι θα είχε καταφέρει όμως αν δεν είμασταν εμείς τόσο μαλθακοί δόλιοι και ηδονιστές? Τίποτα. Ποιός μίλησε για μολότοφ και ταξικό εχθρό?Πάντως οχι εγώ. Κατα τη γωνώμη μου θα πρέπει να κριτικάρουμε και την αποστασιοποίηση του στύλ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ φταίτε, καθώς και την μουσειακή αισθητικότητα του Sun Knight και την εμμονή πολλών για διαφυγή διαμέσω του φανταστικού.Για την πολεμική σου κίνηση εσύ θα πρέπει να την σκεφτείς ή απλά να την κάνεις ενστικτωδώς ειναι ισως το τελευταίο πραγματικά δικό σου "αλμα".


WARRIOR

BaronRojo είπε...

Είμαστε όλοι Ιππότες

Λαθεύουν όσοι νομίζουν πως η παρακμή είναι της Ελλάδας. Η παρακμή είναι της ολόκληρης της Ευρώπης. Η παρακμή ισούται με το άθροισμα της υπογεννητικότητας, του καταναλωτισμού, της τυποποίησης/απομάκρυνσης από τις δημιουργικές παραδόσεις και της παντοδύναμης τρυφής. Όσοι έχουν ζήσει στην Γερμανία καταλαβαίνουν πως η λεγόμενη ατμομηχανή της Ευρώπης είναι πλήρως αλωμένη πολιτισμικά από την κουλτούρα του χόλυγουντ και καμμία σχέση πια δεν έχει με το Ευρωπαϊκό φιλοσοφικό κέντρο των 2 προηγουμένων αιώνων. Γαλλία και Αγγλία έχουν μεταβληθεί σε πολυεθνικά κράτη. Δείτε εδώ, τα σκιασμένα πρόσωπα των ξανθών βαρβάρων στην Ολλανδική πρωτεύουσα και πείτε μου αν αυτοί οι άνθρωποι θα επιβίωναν έστω για μια μονάχα 10ετία εδώ, στο προπύργιο της Ευρώπης που λέγεται Ελλάδα. Εδώ έχουν δοθεί οι σημαντικότερες μάχες της Ευρώπης, σε υλικό και νοητικό επίπεδο. Εδώ η Ευρώπη έχει θρηνήσει τις πιο σημαντικές της απώλειες και τις ενδοξότερές της νίκες. Μονάχα εδώ η Ευρώπη έχει γνωρίσει πραγματικά την Μέση Ανατολή και μονάχα από εδώ πηγάζει η υγιέστερη κριτική προς την Δύση. Η Ευρώπη σήμερα ζει την παρακμή της, όμως τα σύνολα των εθνισμών της συρρικνώνονται σε σκληρότερους πυρήνες, σε λιγότερο ομογενοποιημένες ομάδες ανθρώπων, όπου εθνικός πολιτισμός θα παράγεται και η καταδίκη της τρυφής θα υπάρχει ως ένστικτο. Σε μια ομογενοποιημένη και πλήρως ποδηγετημένη θάλασσα αμερικανοασιατών, οι Ευρωπαίοι του αύριο θα υπάρχουν ξεχωριστοί και πρωτοπόροι, σαν τους ιππότες του χθες...

BaronRojo είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=GVUd5SGcH5c

Ανώνυμος είπε...

Κλάϊν Μάϊν


WARRIOR

Γιώργος Doomsword είπε...

Warrior,
Για τη μουσειακή αισθητικότητα και τα άλλα φαντάζομαι ότι θα σου απαντήσει αυτός στον οποίο απευθύνεσαι βασικά.
Εγώ όμως σου απαντάω (αυτό προσπάθησα να κάνω και πριν) για τον ρεαλισμό που υποστηρίζεις και τη διαφυγή στη φαντασία.
Εκεί είναι το θέμα, μάστορα.

Η φαντασία στη αντίληψη των ρομαντικών δεν είναι μόνο πλάσιμο εικόνων ούτε υποχώρηση από την πραγματικότητα. Είναι εσωτερική δύναμη που σε οδηγεί στον κόσμο των Ιδεών και σε μετατρέπει σε επαναστάτη-μεταχηματιστή του κόσμου.

Διάβασε λίγο και τους ρομαντικούς. Το blog του sun kinight, των παιδιών που υπογράφουν πιο πάνω Φλεφαλο,και άλλων αναγνωστών τούτου του ιστολογίου που αφήνουν τη διεύθυνση των δικών τους blog (του guardian lord πχ), έχουν αρκετές αναφορές σε αυτούς.

Έτσι πλάθεται το υπόβαθρο για όσους θέλουν να επαναστατήσουν κόντρα στη σημερινή μας παρακμή.
Αυτοί που λένε "επανάσταση-αλλαγή-πόλεμος" και όλα αυτά, αναμασώντας τις τελειωμένες ιδέες της εποχής μας και έχουν ρεαλιστική ματιά (και αδιαφορούν για το παρελθόν) συνήθως κινούνται στην αριστερά..γι αυτό το αναφέρω.

ΥΓ. Μου μαθες και το κλάϊν μαϊν..

Ανώνυμος είπε...

Ρε, μην ασχολείστε άλλο με τον Warrior. Επικούρα, φαντασία, αρχαιότητα και μεσαίωνας, αυτά γουστάρουμε..σ' όποιον αρέσει
For the black wind fire and steel

Ανώνυμος είπε...

Black wind fire and steel εσύ τα διαβάζεις και τα οραματίζεσαι,εγώ τα ζω οσο μπορώ...Τι είναι αληθινότερο(οχι πάντα το καλύτερο)να ζείς αυτό καθε αυτό ή αποκλειστικά μεσω των άλλων.

HAIL AND LIVE!!!

Doomsword
Για σαραντάρης ναι σου μαθα και το μάιν κλάιν.Οσον αφορα τους ρομαντικούς συμφωνούμε ενμέρει. Βέβαια αν είχες εντρυφήσει στους ρομαντικούς οσο νομίζεις θα έβλεπες οτι είχαν και μια διάσταση αδυναμίας και αδιαφορίας, οι ρομαντικοί δε ενδιαφέρονταν και δεν ενδιαφέρονται για ταμπέλες και "τεχνικούς" όρους παρά μονο για ένταση ειτε αυτή ειναι η μελαγχολία ειτε η σύγκρουση(οπότε τώρα που σας ξυπνησα απο τον ελιτίστικο κλασσικίστικο ύπνο σας γιατί να μην είμαι εγώ ο ρομαντικός).Αριστερά και κουραφέξαλα ειπαμε ατέλειωτη υποκρισία που όλοι θρέφουμε.(ο άλλος τιμώρησε στο διήγημα τον αναρχικό...οι αναρχικοί ειναι εκεί ρε φίλε.Εγραψες εκτονώθηκες και μετά στη μικροπραγματικοτητά μας)Ο αιώνιος ιδεότυπος του βολεψάκια ειναι μέσα μας και μετσχηματίζεται και ειναι αυτ΄΄ος που εχει τις συντριπτικά περισσότερες πιθανότητες να επικρατήσει.ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ.Ας ξυπνήσουμε ολοι λοιπόν, ας κοιτάξουμε μέσα μας και γυρω μας.Και να τα λέμε και εδώ αλλά και στους δρόμους...AWAKEN TH GUARDIAN



WAR FOR PEACE-SARISSA 1987

WARRIOR

P A L A D I N είπε...

Μου αρέσει να διαβάζω "ανάμεσα στις γραμμές".
Warrior, τα γραφόμενά σου κρύβουν πολύ πόνο. Το γεγονός της αναφοράς της ηλικίας σου και μόνο λέει ήδη πολλά...
Μην τρέφεις την ψευδαίσθηση ότι ξυπνάς κάποιον...
Αφού ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ την γκιλοτίνα, να θυμάσαι καθοδόν, ότι ο δρόμος προς τον αποκεφαλισμό μοιάζει ΠΑΝΤΑ μονόδρομος...

Ανώνυμος είπε...

Guardian Lord

Πιστεψέ με οτι απο ψυχολογία δεν τα πας και πολύ καλά. Φυσικά ο πόνος πάντα υπάρχει για όλους μας αλλά και πολλά άλλα συναισθήματα. Δεν ειπα οτι ξυπνάω κάποιον οπως το εννοείς εσύ.Δεν είμαιεγώ ο γνωρίζοντας και εσείς οι άσχετοι. Δε σου φανερωνω το κρυμένο.Απλά και μόνο ο διάλογος με όλους σας ειναι και αυτό ενα σάλπισμα(για να μιλήσω στη γλώσσα σου)το οποίο δείχνει οτι υπάρχουν και άλλες απόψεις (και λύσεις μάλλον αποτελεσματικότερες)που ισως ειναι ποιό κοντά σε αυτό που ζούμε και κατα κάποιο τρόπο εγγύτερα σε αυτά που αντιμετωπίζουμε και μας αφορούν άμμεσα και ουσιαστικά.Την ηλικία μου την ανέφερα γιατί κάπου το διαδίκτυο είναι απρόσωπο και καλό ειναι δίνουμε κάποια στίγματα.Η γκιλοτίνα φίλε μου μοιάζει μονόδρομος (γιατί για σένα να είναι διαφορετικά? μήπως σεν μοιράζεσαι μαζί μας την κοινωνία)ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟ...αρκεί να είσαι αποφασισμένος για πάλη, εγώ προσωπικά είμαι, εσύ?.Εδω θα μου επιτρέψεις να χρησιμοποιήσω μια φράση-σλόγκαν των κομμουνιστών (που βαθιά αντιπαθώ σαν κόμμα και σαν ιδεολογία) αλλά ειναι πραγματικά σοφή.ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΙΟΥΝΤΑΙ.

Καλημέρα σε όλους

WARRIOR

Ανώνυμος είπε...

Όποιος φέρει την ξακουστή μαύρη πανοπλία καλό θα ήταν να την τιμά κιόλας... Σύγχυση και πόνος... Δικό σου το σπαθί δικό σου και το σχοινί που αιχμάλωτο σε κρατά...

Φιλικά...

Guardian Lord

Ανώνυμος είπε...

Τι πανοπλία να φέρει ο warrior της μπούρδας μωρέεεε;;;@@@**
αφού σας λέω, μην του απαντάτε.θα πει τη ..κια του, θα χαρεί ότι τους αποστόμωσε όλους και θα φύγει χαρούμενος.
κάντε του τη χάρη, αυτό θέλει.

Ανώνυμος είπε...

Guardian Lord

Συγχηση και πόνος.Οταν υπάρξει συγχυση φίλε Guardian μάλλον η επόμενη φάση είναι ο θάνατος και οχι ο πόνος.Επιτέλους βλέπω οτι κινούμαστε στο ιδιο μήκος κυματος.Βέβαια το που είμαι εγώ ή που δεν είμαι, δεν το ξέρεις. Αλλωστε δεν κάνω κριτική σε εσάς...τους άλλους...(λες και εγω είμαι κανένας ημίθεος...) γιατί και εγώ να μην είμαι μέρος του προβλήματος??? Απο την αρχή αυτό ηθελα να τονίσω φταίμε ολοι.Παντου βλέπω,ωχαδερφισμό, ή σκέτο αδερφισμό, σκυμένα κεφάλια,ρουφιάνους,γλύφτες,ατολμία και τεράστια νοσταλγία για περασμένα μεγαλεία...Τωρα όμως τι γίνεται.Στρουθοκαμιλισμός με επένδυση φαντασίας.Το αρθρο του Sun Knight" ηταν ρεαλιστικότατο τι ομως πρότεινε....τίποτα!Νεκρολογία.
Σημασία λοιπόν έχει οτι σε ενα βασικότατο θέμα συμφωνούμε.Αυτό ειναι το ζητούμενο η πραγματιστική άποψη του ηρωικού-αλτρουιστικού προτύπου και η προτασή σου ηταν πραγματιστική ανεξαρτήτως αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε πολιτικώς.
Φιλε ανώνυμε μπορεί φυσικά να μην είμαι ημίθεος αλλά και ουτε warrior της μπουρδας οπως με ονομάζεις εσύ ...ο web warrior με την πανοπλία...αμφιβάλω βέβαια αν εχεις παίξει ποτέ εστω και μια φορά σφαλιάρες στη ζωή σου.Αυτό κατάλαβες δηλαδη? Οτι ηθελα να σας τη πω και να σας αποστομώσω???Να αντλήσω χαρά απο μια ασχημη κατάσταση και μια διαλεκτική αντιπαράθεση???...Η ...κια λοιπόν οπως καταλαβαίνεις είναι αποκλειστικά δικιά σου.

VICTORY OR VALHALLA

WARRIOR

Ανώνυμος είπε...

Αφήνοντας τη μάταιη αυτή παράθεση μονολόγων, συστείνω σε όλους τους φίλους του μεγάλου Frazetta να δουν την ταινία-documentary, για τη ζωή και το έργο του ζωγράφου,
-PAINTING WITH FIRE-

Howard-λογοτεχνία, Manowar μουσική... Frazetta εικόνα...

Other artists paint, Frazetta KILLS!

Guardian Lord

SUN W KNIGHT είπε...

Φίλοι, αναγνώστες και σχολιαστές,

η προσωπική μου ιστοσελίδα είναι πράγματι ένα είδος Μουσείου. Είναι όμως επίσης ένα είδος Οχυρού.

Από το πρώτο ήδη, εισαγωγικό μου κείμενο, διακρίνονται ξεκάθαρα οι επιδιώξεις μου ...χωρίς ελπίδες νίκης, χωρίς ψευδαισθήσεις αποδοχής...
Για μας δεν υπάρχει παρόν, νοσταλγούμε το παρελθόν και προσδοκούμε το μέλλον!...

SOL INVICTUS...

Ανώνυμος είπε...

Κλείνοντας και εγω με τη σειρά μου αυτή την ωφέλιμη(και φυσικά οχι μάταιη αντιπαράθεση, στο λεξικό και κώδικα ενός πολεμιστή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΤΑΙΟ) θα ηθελα να σταθώ μέσω κάποιων στίχων των μεγάλων Primordial στην κοινή μας διάσταση, αλλά να τονίσω το οτι χωρίς αποδοχή δεν θα υπήρχε φάλαγγα,χωρίς ελπίδες νίκης δε θα υπήρχαν Πλαταιές.

COURAGE TODAY...VICTORY TOMORROW-UNLEASHED 2010.

WARRIOR


...TO WHATEVER SHORE.YOU KNOW AS YOUR OWN.WE STAND AS ONE.WE STAND ALONE...

PRIMORDIAL

καλλίμαχος είπε...

Μουσεία είναι τόποι αφιερωμένοι στις Μούσες. Είναι εκεί όπου οι Μούσες εμπνέουν αυτόν που έχει αυτιά για ν' ακούσει, μάτια για να δει και ζωή για να νιώσει. Η έμπνευση αυτή, μπορεί έπειτα να εξωτερικευτεί στο εδώ και στο τώρα. Η έμπνευση της Μούσας γίνεται λόγος, γίνεται πράξη, γίνεται τέχνη. Γίνεται ειρήνη και γίνεται πόλεμος.

Τα μουσεία στεγάζουν τις εκθέσεις του αιωνίου: μορφές που σχηματίστηκαν σε αυτόν τον κόσμο εξαιτίας των φιλιών των Μουσών, γνήσια τέκνα της συνουσίας του πρόσκαιρου με το αιώνιο, του θνητού με το θεϊκό. Και ταυτόχρονα, φθαρμένα θραύσματα, που με κάποιον τρόπο γλίτωσαν τον αφανισμό. Μεταβαλλόμενη ύλη που αμέλησε να μεταβληθεί: η αισθητική των μουσείων, φέρει τη σφραγίδα του μοναδικού.

Τα μουσεία βρίσκονται στις διασταυρώσεις φθοράς και αφθαρσίας, σε εκτάσεις που περιλαμβάνουν το εχθές και το αύριο. Οι αρχιτέκτονές τους είναι οι πιο κοιμισμένοι από τους εξυπνότερους, κάποιοι που αποκοιμήθηκαν στο εδώ και το τώρα και ξύπνησαν στο παντού και το πάντοτε. Οι χτίστες των μουσείων χρησιμοποιούν ως υλικά αναμνήσεις από το αύριο. Οι ώρες λειτουργίας τους είναι από τη δύση του Ηλίου, έως την ανατολή της Σελήνης.

Η είσοδος στα μουσεία είναι ελεύθερη και οι επισκέπτες ποικίλουν. Οι περισσότεροι φθάνουν εκεί τυχαία και καταλαβαίνουν πως βρίσκονται εντός, μόνο αφού αντικρίσουν κάποιο έκθεμα. Άλλοι τα επισκέπτονται σκοπίμως, για να ανακαλύψουν ανάμεσα στα εκθέματα κάποια κοινή συνισταμένη με την δική τους πραγματικότητα. Κάποιοι συχνάζουν εκεί, επιδιώκοντας τον έρωτα της Μούσας τους. Όλοι όμως γίνονται λίγο πιο παντοτινοί στα μουσεία, έστω κι αν νιώθουν μονάχα την μουσειακή ηρεμία. Αυτός είναι και ο λόγος που τα μουσεία είναι δημοφιλή μέρη, και η ύπαρξή τους διαδεδομένη.

Ανώνυμος είπε...

Asxetos me to thema,alla Warlord pou einai o foros timis ston megisto RONNIE JAMES DIO???
Perimenoume ena antaxio afieroma ston megalitero tragoudisti tou metal,opos armozei apo tin War flag.HAIL

Ανώνυμος είπε...

Πολυ καλο κειμενο!! Μπορώ να το προσσυπογράψω όπως είναι. Θα περίμενα όμως να προτείνεις και κάποια λύση , γιά να διάφωνήσουμε.(Pouaro).
Υ.Γ . Χαθήκαμε!!

Ανώνυμος είπε...

αναρωτιεμαι αν ο λευκος ζουρλομανδυας ειναι η σωστη ενδυμασια..μπα μαλλον θα ξεσηκωθουν οι δικαια τρελοι...ενας μαυρος σα το φαρμακι που χυνεις για τους ανθρωπους θα ναι αρμοστος..