1/10/14

Η ΑΦΙΣΑ

Η αφίσα ήταν δημιούργημα μιας μικρής ομάδας συμφοιτητών στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Εκείνη την περίοδο, εκτός από σημειώσεις μαθημάτων, μοιράζονταν επίσης ιδεαλιστικές ανησυχίες και πατριωτικές πεποιθήσεις. Ανεξάρτητοι, μεμονωμένοι «αντιδραστικοί», μόνοι τους αποφάσισαν το εγχείρημα, μόνοι τους έγραψαν τα κείμενα και σκιτσάρισαν τα όπλα, μόνοι τους χρηματοδότησαν την εκτύπωση και τοιχοκόλλησαν τα αντίτυπα.

 
Η αφισοκόλληση εκτελέστηκε με οργάνωση και προφυλάξεις καταδρομικής ενέργειας, αργά τη νύχτα, χρησιμοποιώντας σαν ορμητήριο ένα από τα ισόγεια μηχανολογικά εργαστήρια του ιδρύματος. Οι νεαροί «συνωμότες» κάλυψαν μεθοδικά όλες τις επιφάνειες στον εσωτερικό περίβολο του κτιριακού συγκροτήματος και αποχωρώντας τις πρώτες πρωϊνές ώρες, κόλλησαν τις τελευταίες αφίσες στους εξωτερικούς τοίχους, γύρω από την πύλη της οδού Στουρνάρα. Η επιτυχία της νυχτερινής δράσης έδειχνε εξασφαλισμένη.
 
Αλίμονο! Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, δεν είχε απομείνει ακομμάτιαστη ούτε μία αφίσα. Οι ψευτο υπερασπιστές της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, ποτέ δεν ανέχτηκαν την αυθεντική διαφορετικότητα. Τα πολυπληθή συνεργεία των «προοδευτικών» παρατάξεων πρόλαβαν με χαρακτηριστική σπουδή είτε να τις σκίσουν είτε να τις καλύψουν με τα βαρετά συνθήματα και τις ανούσιες ιδεοληψίες τους.
 
Κι όμως... έστω για λίγες ώρες, η ασπρόμαυρη αφίσα ομοίαζε στα μάτια των νεαρών ζηλωτών με ξεθωριασμένη Πολεμική Σημαία... μια φευγαλέα υπενθύμιση πως ακόμη και κάτω από τον συμπαγή ζυγό της κατεστημένης τάξης, μπορεί να παραμονεύει μια «νέα κοινωνία Πολεμιστών του Πολιτισμού»...
 

 
 
Ε.Μ.Π.: Εθνικιστικές Μονάδες Πολυτεχνείου (1987/1988). Χιουμοριστικό λογοπαίγνιο με τα αρχικά του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Η φωτογραφία: Μια από τις ελάχιστες αφίσες που διασώθηκαν.
Το κείμενο: Άνισο και στρυφνό αλλά με ιστορικό ενδιαφέρον για τον μελετητή του μέλλοντος που θα καταπιαστεί με την απρόβλεπτη νεολαία και τον περιθωριακό εθνικισμό της δεκαετίας του ΄80.

43 σχόλια:

Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Αθάνατη Δράση!

Προδρομικός Ακτιβισμός!

Ανώνυμος είπε...

Τη σημαία των ελλαδικών πανεπιστημίων σηκώνει και πάλι φέτος το πανεπιστήμιο Κρήτης. Τρακοσιοστό εντέκατο στην παγκόσμια κατάταξη, πίσω από 2 πανεπιστήμια της Σιγκαπούρης, 3 του Ισραήλ, 4 Ταϊβανέζικα, 5 Τούρκικα, 6 Κορεάτικα και από ένα της Νοτίου Αφρικής, της Κολομβίας και του Ιράν.

Όσο για Μετσόβια, Ασοεε, Αριστοτέλειο κτλ, δεν υπάρχουν ούτε στις λίστες με τα καλύτερα μπουρδέλα.

Ανώνυμος είπε...

Τα ρόστερ και οι βαθμολογήσεις είναι μια χαρά για την εμπορευματοποιημένη εκδοχή του αθλητισμού που επικρατεί σήμερα.
Όχι πάντως για τα Πανεπιστήμια.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως είχες συμμετοχή και στην εθνικιστική οργάνωση "Ζεύς ο Βασιλεύς", συνθήματα υπέρ της οποίας αναγράφονταν στις τουαλέτες της Φιλοσοφικής;

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχα! Πίθηκοι σαν τον αποπάνω δεν σε έχουν ξεχάσει. Πρέπει να είναι γεμάτη νόημα η ζωή τους...

Ανώνυμος 2112

Ανώνυμος είπε...

Lifestyle μπαχαλάκια που βρίζεις:
Δίνεις έμφαση στον μυθολογικό/φαντασιακό χαρακτήρα του ιστολογίου αναλαμβάνωντας, με αξιώσεις, το ρόλο του Troll.

Συνέχισε.

SUN W KNIGHT είπε...

ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ! ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ!
ΖΗΤΩ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ!

Black Flag είπε...

Προς τους συντρόφους αλλά και προς τους μικρότερης ηλικίας αντίπαλους εθνικιστές (για να μαθαίνουν και πέντε πράγματα) έχω να πω ένα:
Ούτε ο ιππότης σας,ούτε άλλος από τους επικάδες εθνικιστές μας προβλημάτισε ποτέ για να μην τους ξεχνάμε, όπως κάποιος σχολίασε.

Στην δεκαετία του 80 και του 90 οι μεταλάδες εθνικιστές είχαν δημιουργήσει ένα μικρό κίνημα. Αυτό είναι αλήθεια. Αλλά τα κατορθώματά τους σταματούσαν εκεί. Στην πολιτική δράση,εκτός κάποιων εξεραίσεων, ήταν ανύπαρκτοι.

Ο Sun knight (ή warlord) είχε κάποιους αναγνώστες στο metal hammer, αλλά τα Εξάρχεια και οι χώροι που συχνάζαμε ήταν απαγορευμένοι για αυτόν και τους φίλους του. Ακόμη και στο περιοδικό του πήγαινε έχοντας την μαύρη σημαία από φόβο.

Από τους υπόλοιπους ξεχώριζαν 2-3 ομαδούλες.
Η μία απαρτιζόταν από χάτες,που τις μέρες κρύβονταν στα γραφεία τους και τις νύχτες κόλλαγαν κανα αυτοκόλλητο σε τοίχους.
Η δεύτερη είχε για έδρα την δυτική Αττική και κάπως μέτραγε μια εποχή. Ήταν υπεύθυνη για ντου κατά αντιφρονούντων αρθρογράφων του metal hammer αλλά μετον καιρό άλλαξε απόψεις και απαρνήθηκε τα παλιά. Κάποιοι δικοί της χώθηκαν στα Εξάρχεια και κατάλαβαν πόσο δημοφιλείς ήταν οι παλιές απόψεις τους και έκοψαν για πάντα τις μαγκιές σαν καλά παιδιά.
Η τρίτη ήταν στην Καλλιθέα και είχε οδηγό το καλόπαιδο που χρόνια μετά έφτιαξε τη φοιτητική λέσχη φασιστών που σχολίασε στην αρχή. Ήταν πιο δραστήρια και εμφανιζόταν στο πεζοδρόμιο γιατί ενωνόταν με σκινάδες και hardcorάδες που μαζεύονταν σε ένα μπιλιαρδάδικο της περιοχής. εκτός Καλλιθέας όχι μόνο δεν έκαναν αφισοκολλήσεις αλλά έβαζαν τα πόδια στον ώμο. Η παρουσία τους στην Καλλιθέα τελείωσε κάπου στις αρχές της δεκαετίας του 2000 όταν ο οργανωτής τους αποφάσισε να γίνει καθώς πρέπει διανοούμενος των σαλονιών και οι υπόλοιποι αστικοποιήθηκαν ή κρύφτηκαν σε γυμναστήρια αφήνοντας τους δρόμους.

Ανάμεσα σε όλα αυτά ελάχιστα fanzines κακής ποιότητας, η αρθρογραφία του Sun Knight που πράγματι είχε αναγνώστες και οπαδούς, αφισοκολλήσεις μετρημένες στα δάκτυλα,κάποιοι τσαμπουκάδες στο πεζοδρόμιο και πολύ τρέξιμο, αυτό ήταν όλο το κίνημά σας. Αν υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι αυτό δημιουργεί φόβο και άσχημες αναμνήσεις, μόνο το μυαλό ενός πιτσιρικά εθνικιστή μπορεί να έχει.

Ελπίζω να μη διαγραφώ γιατί λέω την αλήθεια. Μήπως και μάθουν κάποιοι νεότεροι πέντε πράγματα για τα παλιά.

SUN W KNIGHT είπε...


Black Flag,

Δεν διαγράφω παρά μόνον τα υβριστικά σχόλια.
Υποθέτω πως όντως περιγράφεις την δική σου «αλήθεια», παρά την παράλογη εικοτολογία που την χαρακτηρίζει. Υποθέτω επίσης πως κατανοείς, ότι η ερμηνευτική σου προσέγγιση δεν μπορεί να είναι απαλλαγμένη κάποιας μεροληψίας...

Ανώνυμος είπε...

Χαιρετισμούς Ιππότη! Ξέρω που τους γράφεις και γι' αυτό σε χαίρομαι! Hail!

Κρομ

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστουμε τον Black Flag για την "αντιφα" ενημερωση που μας εκανε! Ευχομαι να καταθεσει συντομα τις αναμνησεις του και αυτος ο γουρουνοειδης κομμουνιστης αποφοιτος Νομικης και υποτιθεμενος επικας, ο Παντελης Mountains, ωστε να διαφωτιστουμε κι εμεις οι κακομοιροι...

Γουρουνοειδής Κομμουνιστής Επικάς είπε...

Η βαρυμεταλική εθνικώς σκεπτόμενη νεολαία, άλκιμος εις τα επάλξεις επί τριάντα συναπτά έτη, ραπίζει με αυταπάρνησιν τους ανθέλληνας βαψομαλλιάδες πάνκηδες.

Ορμόμενη με φέρελπις προσδοκίας και φέροντας κυμματίζουσας χαίτας εκ της δυτικής Αττικής. Ερχόμενη με προλετάρια αγνότης και ξυρισμένας κεφαλάς από την Καλλιθέαν.
Διαθέτοντας πρωτομάστορες της μεταλλικής σφύρας και σκαπανείς της αρχαίας δόξας.

Τρέμετε εις το πέρασμά της!

Ανώνυμος είπε...

καλως την προσωποποιηση της γραφικοτητας! τον τυπο που κυκλοφορουσε με πανο Crush, φορωντας το σαν μπερτα(του Σουπερμαν?) μεσα σε συναυλιακο χωρο! τον ανθρωπο που κοντευει 50 και ψηφιζει ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ολο καμαρι αναγραφει στο προφιλ του στο facebook οτι μεσα στις δραστηριοτητες του, ειναι και "οι κοινωνικοι αγωνες"(ειχα δακρυσει απο τα γελια οταν το ειχα δει). Ο τυπος που το παιζει προοδευτικος και ανθρωπιστης, αλλα ειχε θιχτει διοτι ο Αγτζιδης αποκαλει "γενοκτονια" τις διωξεις που υπεστησαν οι Ελληνες του Ποντου, απο το σταλινικο καθεστως! Σου θιξανε τον Πατερουλη και δεν το ανεχτηκες, ε Γουρουνομορφε;

Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Παλιόφιλοι του σκληρού ήχου και εραστές της επικής αισθητικής (ακόμη κι εσείς που απ' ό,τι συμπεραίνω διαβάζοντας τα σχόλιά σας δεν με συμπαθείτε ως πρόσωπο) σε λίγη ώρα.....rock you to hell.

Για πάντα N.W.O.B.H.M!

Σταμάτης Μαμούτος

Metal Dome είπε...

Reject, παντρεύτηκες τελικά με αγγλογκέϊ γάμο τελικά πάνω στην Γηραιά Αλβιώνα;
Γιατί ρε βλάκα πάνκη όσο ήσουν Ελλάδα έκανες την κότα η έγραφες τα αδελφίστικα στο er;

pious atheist είπε...

Ω, ναι, πόσο ζόρικοι είναι ρε παιδί μου αυτοί οι "αντιφασίστες"...Για να καταλαβαίνουν και οι "νεότεροι", βεβαίως, βεβαίως. Υποθέτω, πως πάλι θα διαλύσετε με χαρακτηριστική ευκολία - όπως κάθε χρονιά, άλλωστε - την εκδήλωση των ναζιστών για τα Ίμια, αρχές του επομένου έτους. Γιατί κάτι κακοήθεις διαδίδουν πως την πέφτετε μόνον όταν η αναλογία είναι τριάντα προς έναν υπέρ σας (και εκεί ανεπιτυχώς τις περισσότερες φορές), ω τεραστιογιγάντιοι χτικιάρηδες συμπλεγματικοί.

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λέει ο Black Flag.

Όμως δεν έχει σκεφτεί ότι το MH το διάβαζε πολύς κόσμος. Νεολαία που έγραφε στα @@ της ολόκληρη την πολιτική του 20ου αιώνα.

Νεολαία που ψόφαγε για fantazy, για μυθολογία, για Heavy Metal. Νεολαία που δεν το σκεφτόταν και πολύ για να πετάξει ολόκληρο τον μοντέρνο κόσμο στα σκουπίδια.

Για αυτή τη νεολαία το MH ήταν χαρτζηλίκι που έδιναν για να διαβάσουν 2 πράγματα: WF και FJ.

Και εδώ αρχίζουν τα πολύπλοκα για τον Black Flag. Βλέπετε, αυτή η νεολαία ήταν παντού. Έπαιζε στις εργατικές συνοικίες του Πειραιά, ψήφιζε στις πρώτες καταλήψεις του '90, έκανε παρέα με το κύμα που τροφοδότησε το Πολυτεχνείο '95, είχε δει τα πρώτα στέκια από μέσα. Ήταν μια φουρνιά πολύ καλή για να τη φάνε τα ναρκωτικά, τα μηχανάκια, η ανεργία.

Όταν λοιπόν ο Black Flag μας λέει ποιοί υπήρχαν και ποιοί όχι, σβήνει από τη μνήμη του πολλούς παλιούς φίλους οι οποίοι ποτέ δεν συμφώνησαν μαζί του. Οι οποίοι περπάταγαν και περπατάνε στον ίδιο δρόμο αλλά σε άλλες κατευθύνσεις. Οι οποίοι τον έχουν προσωπογραφησει πολύ πριν χαρτογραφήσει αυτός τον 'έθνικιστικό χώρο'.

Για αυτό Black/red flagάδες μην έχετε πολλούς φακέλους στο αρχείο σας. Η χώρα είναι μικρή και η σκηνή ακόμα μικρότερη.

Μακεδνός είπε...

Πολύ μαγκιά να είσαι ανάρχας στο δρόμο.

Ιδιαίτερα αν ξέρεις ότι, αν και όταν σε τσακώσει η δημοσιοϋπαλληλική μπατσαρία του πασοκιστάν, ένα ολόκληρο παρακράτος (παρά=δίπλα, πλάι) από πολιτικούς, νομικούς, δημοσιογραφους θα αναλάβουν να σε υπερασπίσουν, αποκρύψουν, ξεμπλέξουν.

Πραγματικό αντάρτικο.

Δεν καταλαβαίνω μόνο πως γίνεται όλοι οι μάγκες της χώρας να εμφανίστηκαν τη δεκαετία του '80, μαζί με τον Ευάγγελο Γιαννόπουλο.

Ανώνυμος είπε...

Μαμούτο άσε τους grim reaper και πιάσε τους chateaux ρε άμουσε.

pious atheist είπε...

Βέβαια, βέβαια...οι CHATEAUX είναι επίσης εξαιρετική μπάντα, κορυφαία τους δουλειά το εμβληματικό "Cained and Desperate" LP (και τι εξωφυλλάρα, έτσι;), όπου συμμετέχει και ο Grimmett στα φωνητικά. Up the Reapers!

badiera rossa είπε...

ωρέ τι ψευταράδες είσαστε!

ώρα είναι να μας πείτε ότι συμμετείχαν οι εθνικιστές στο πολυτεχνείο το 95 και καίγανε τις σημαίες έξω από την πύλη. θα πέσει πολύ γέλιο

pious atheist είπε...

Άσε ρε με το πολυτεχνείο 95, που σας μάντρωσαν μια χαρά και σας φακέλλωσαν μαζικώς στο τέλος. Θεωρείται η πιο επιτυχημένη ασφαλίτικη επιχείρηση κατά του "αναρχικού" (χα!) χώρου...παραδεκτό και από κάμποσους παλαιότερους του συναφιού σας. Ακόμα να συνέλθει η αστική δημοκρατία από το "πλήγμα" των πανιών που καίγατε παρουσία των καναλιών. Φαιδρότητες...

Μακεδνός είπε...

bandiera (και όχι badiera) rossa, black flag και λοιποί:

Δεν καταλαβαίνω γιατι μπαίνετε εδώ μέσα. Γουστάρετε Heavy Metal ή μήπως φανταστική λογοτεχνία;

Αν ναι, έχετε εξηγήσει αυτά τα γούστα στους φίλους σας ή τα κρατάτε κρυφά; Διότι εγώ ξέρω ότι οι ανάρχες μισούν το HM και τα παραμύθια με δράκους. Δήλαδή έτσι το ήξερα από παλιά, τώρα μπορεί να έχει αλλάξει στο πλαίσιο του γενικότερου 'π@στηδες και παληκάρια' που επικρατεί.

Εξηγήστε μου, παρακαλώ.

Baron Rojo είπε...

Ούτε bandera roja ούτε bandera negra.

Μόνο ROSA NEGRA των αδερφών León, του Δανιήλ Henestrosa και του Νίκου Μαρτίνου.

Pious Atheist είπε...

Ωχ, ωχ θα με καταστρέψετε! Το 1986, νομίζω, ήταν που η αδελφή μου είχαν πάει με τη σχολή της εκδρομή στην Ισπανία και μου είχε φέρει το "Volumen Brutal" σε κασσέττα, την οποία ακόμα διατηρώ σε άψογη κατάσταση. Baron el Rojo Vivo!
HEAVY METAL O' MUERTE!

Υγ. Τώρα ακούω το νέο των VARATHRON "Untrodden Corridors of Death".

Ανώνυμος είπε...

Τι βαραθρον ρε μεγαλε εδω μιλαμε για ισπανικο χεβυ μεταλ κ πετας τους βαραθρον;;;;

Ασε μας ξενερωσες τωρα. Εγραψες και το chained, cained

Pious Atheist είπε...

Έλα ρε "ανώνυμε" που ξέρεις και τους "βαραθρον"! Όχι δηλαδή πως ξέρεις και τους BARON ROJO ή τους CHATEAUX, αλλά ας μείνουμε εδώ, για την ώρα. Πρωτοπόρε του "ατονικού"...

Ανώνυμος είπε...

Pious Atheist δεν μπορεις να μιλας για την πιο χεβυ μεταλ σκηνη και στο καπακι να λες Τώρα ακούω το νέο των VARATHRON

αν δεν καταλαβαινεις το γιατι τοτε οπως λεει ο απο πανω πστηδες και παληκαρια γιναμε μαλλια κουβαρια τελικα

υγ- ξερω αρκετα τους baron rojo για να εντοπισω το λαθακι που εκανες στο Baron el Rojo Vivo
υγ-2 πρότερον Δαρείου πέμψαντος ἐπ᾽ αὐτὸ τοῦτο, οἳ μὲν αὐτῶν τοὺς αἰτέοντας ἐς τὸ βάραθρον οἳ δ᾽ ἐς φρέαρ ἐμβαλόντες ἐκέλευον γῆν τε καὶ ὕδωρ ἐκ τούτων φέρειν παρὰ βασιλέα.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ 10 ΠΡΟΣ 1 που λέτε ότι ερχόμασταν γινόταν γιατί αυτή ήταν η αναλογία μας. Ευτυχώς τότε υπήρχαν λίγοι που είχαν σκαλώματα σαν άνθρωποι για να γίνουν ομοιδεάτες σας. Εσείς πάντως προτιμάγατε να έρχεσται με τους μπάτσους.

Σ αυτούς που γράφουν για φακελώματα ούτε καν που ισχύει κατι τέτοιο. Οι δικοί σας ειρωνεύονται ανθρώπους για το κόμμα που ψηφίζουν και για αυτά που γράφουν στο facebook. Διαβάστε τα σχόλια με ψυχραιμία και θα το δείτε. Εγώ αναφέρω πράγματα που έγιναν. Και ναι, εννοείται πως θυμάμαι ότι είσασταν στα στέκια του δρόμου που πηγαίναμε και μεις. Και σίγουρα θυμάμαι ότι η αντιπαλότητα μαζί σας είχε χαρακτήρα γειτονιάς, ήταν στα όρια μουσικών συγκρούσεων και δεν είχε καμιά σχέση με την αντιπαλότητα που υπήρχε με τα κομματόσκυλα που υποστήριζαν τα κόμματα της ιδεολογίας σας.
Άλλο όμως αυτό και άλλο επειδή σήμερα ο εθνικιστικός χώρος έχει μαζέψει περισσότερο κόσμο, να λέτε ότι παλιά κάνατε το ένα και το άλλο και ότι αλωνίζατε στους δρόμους, και να βγαίνουν οι πιτσιρικάδες σας να κοκορεύονται ότι σας θυμόμαστε ακόμα και άλλα τέτοια.

Και μάλιστα δεν είπα ότι ήταν μόνο 2-3 ομάδες για να σβήσω από την όλη φάση τους άλλους, όπως γράψατε. Υπήρχαν και άλλοι. Θυμάμαι και κάτι παιδάκια με γυαλάκια και σπυριά που φοράγαν epic metal μπλούζες. Άντε να πούμε ότι υπήρχαν και μάχιμοι.
Η συζήτηση δεν ήταν για το πόσο ψαγμένος και μάχιμος ήταν ο καθένας μας αλλά για τις οργανωμένες ομάδες, τις αφισοκολλήσεις και τις δράσεις.
ούτε για εκείνους που τότε ήταν με μας και σήμερα έχουν έρθει μαζί σας. Για τους τότε γνωστούς και οργανωμένους ήταν το θέμα. Για το κίνημά σας.
Ε, τι να συγκρίνουμε με το δικό μας? Τι? Έναν επίσημο αρθρογράφο σε περιοδικό που δεν ήταν καν δικό σας (ο Μαμούτος και οι υπόλοιποι άρχισαν να γράφουν 10 χρόνια μετά), κάποιους τσαμπουκάδες και άντε δέκα αφισοκολλήσεις.

Άντε όμως να το καταλάβει ο πιτσιρικάς που βλέπει σήμερα κόσμο στον εθνικιστικό χώρο.
Αυτός ειδικά που λέει ότι μισούμε το metal και το epic, μάλλον δεν ξέρει τον Μούρκοκ και την Ούρσουλα λε Γκεν.

Παλιός Συμφοιτητής είπε...

Δεν νομίζω πως ο SK μιλάει πουθενά για κίνημα. Αντιθέτως κάνει λόγο για μια "περιθωριακή" κίνηση. Προς τι λοιπόν τα μαθήματα ιστορίας από τον Black Flag; Γιατί θίγεσαι όταν κάποιοι γράφουν πως ακόμα θυμάστε τον SK; Αφού κάθεστε και ασχολείστε ακόμα με το ιστολόγιο του. Γιατί δεν το παραδέχεστε πως μετά από τόσα χρόνια σας έχει μείνει ακόμα απωθημένο (γενικά στον χώρο σας ευδοκιμούν τα διάφορα συμπλέγματα) και δεν μπορείτε να του συγχωρήσετε πως άρθρωνε Λόγο σε εποχές που φρικιά/πάνκηδες/θρασάδες και λοιποί πνευματικοί γίγαντες δεν ξέρατε ούτε το όνομα σας να γράψετε σωστά; Αφού είσασταν ηλίθιοι και ζώα ρε παιδιά, δεν είναι κακό να το παραδεχτείτε. Τώρα κυριλέψατε και γίνατε "αντιεξουσιαστές". Διαβάσατε και βιβλία, πήγατε στο πανεπιστήμιο,το παίζετε σκεπτόμενοι -όχι ιδιαίτερα δύσκολο αν έχεις απέναντι σου τους ΧΑτες- μπας και βγάλετε και καμία γκομενίτσα. Η ουσία όμως δεν αλλάζει. Άλλωστε το γράφεις και ο ίδιος που διακρίνεστε διαχρονικά: ως αφισοκολλητές και τραμπούκοι.

SK γράφτους στους ΟΡΧΕΙΣ σου και άστους να αφισοκολλούν τα κόμπλεξ τους! Το ακατάλυτο Πνεύμα των Ηρώων της Σημαίας μας οδηγεί! Hail!

Pious Atheist είπε...

1. Πω, πω "μαγκιά" που πέφτει εξ αποστάσεως !
2.Ψευτο - Μεταλλική μπατσαρία και δυσπεπτικός "σοφολογιοτατισμός" στο καπάκι... "Λάθος" μου στους BARON ROJO, ε;;; Ε, τότε να μην τους ακούσω πάλι, πότε πια, κύριε χωροφύλαξ.

Ανώνυμος είπε...

2:38
Υπάρχει μια αναλογία 10:1
Εσύ την ερμηνεύεις δια του ότι ο 'κοινός νους' ήταν με το μέρος σας.
Άλλοι την ερμηνεύουν δια του ότι το Σύστημα ήταν με το μέρος σας.

Εξήγησε όμως το εξής. Αφού ο δικός σου 'κοινός νους' διαμορφώθηκε στην είσοδο του 20ου αιώνα με τον Μοντερνισμό και τον Μεταμοντερνισμό, στη λήξη του 2ου ΠΠ με την ήττα του Ναζισμού και ολοκληρώθηκε στα μέσα των '60 με τα κινήματα της 'απελευθέρωσης', τότε γιατί η αναλογία 10:1 εμφανίστηκε σε αυτό που αποκαλείς 'δρόμο' στα μέσα με τέλη της 10ετίας του '80;

Άν υπεύθυνος παράγοντας ήταν ο 'κοινός νους', οι αναρχικοί θα έπρεπε να έκαναν αφισοκολλήσεις, να είχαν δεκάδες στέκια κτλ. ήδη από την περίοδο της δικτατορίας. Όμως τότε αν εβγαινε ένας αναρχικός να κάνει ό,τι θα έκανε σήμερα, θα τον έπαιρναν 100 στο κυνήγι, όχι 10.

Επίσης, καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι ο 'κοινός νους' δεν εξηγεί τη σημερινή άνοδο των εθνικιστών. Και μη μου πεις τα κομουνιστικά για κρίση και φτώχια. Στη γαμηστερή Σουηδική οικονομία οι εθνικιστές πήραν 780 χιλιάδες ψήφους. Στην υπεργαμάτη Γερμανική να δεις τι θα γίνει στις επόμενες εκλογές.

Αυτό από έναν μη-εθνικιστή.

Μακεδνός είπε...

Αν ο Μούρκοκ ήταν το ίδιο αναρχικός με τον 2:38, τότε δεν θα είχε ένα σακάτη Κόρουμ αντιμέτωπο με δέκα λεγεώνες του Άριοχ. Θα είχε δέκα λεγεώνες του Κόρουμ να κυνηγάνε ένα σακάτη Άριοχ.

Όσο για τη Λε Γκεν, καλός ο Αναρχικός των 2 κόσμων αλλά η Ιστορία την έγραψε για την τριλογία της Γαιοθάλασσας. Εκεί όπου οι άνθρωποι είναι τοπικιστές, οι βασιλιάδες έχουν γενεαλογίες και οι δράκοι μασάνε ανθρώπους επειδή έτσι γουστάρουν, δίχως συνελεύσεις και ανθρώπινα δικαιώματα.

Ανώνυμος είπε...

Αναρχικος μουρκοκ = Δεκα λεγεωνες του κορουμ θα κυνηγουσαν τον αριοχ με ροπαλα και μολοτωφ και μετα θα εκαναν αφισοκοληση σε ολη τη λιμπο, αφου ιδρυσουν το απαραιτητο στεκι "νομομαθεια".
Το στορμ-μπρινγκερ ως απολυτο εξουσιαστικο τοτεμ και φαλλικο συμβολο θα εσπαγε στα δυο καθως ο ελρικ το εβγαζε απο το θηκαρι.

yeah

υγ- Pious Atheist γιατι δε μας λες οτι εισαι βλακμεταλας αγορι μου. Παρε μαθε τι ηταν το βαραθρον τουλαχιστο.

Ανώνυμος είπε...

πσσσσ τώρα με φτιάξατε ΘΕΟΙ οι Styx!

Υγ. Τώρα ακούω Κρεάτορ "Coma of Souls".

Καρεκλάς είπε...

τι γίνεται εδώ ρε μάγκες!
αναστήσατε τα 80's και τα early 90's. γουστάρω μορφές αξέχαστες.


να πούμε τίποτα και για τα Εξάρχεια που σκάγανε μύτη στην Μποέμισσα μαλλιάδες μεταλλάδες και κυριλέδες. Και πιο δίπλα παίζανε καρπαζιές ανάρχες με εθνικιστές, μεταλλάδες με ροκαμπιλάδες και στο Αν έπαιζε ο Σιδηρόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Όλους τους αστέρες του ελληνικού epic τους πιάσατε αλλά ξεχάσατε αυτόν

https://www.youtube.com/watch?v=kMceb7RGxuo

Pious Atheist είπε...

Α, ρε "ανώνυμε" κι ανύπαρκτε...που να καταλάβεις τα τελευταία δύο - μπορεί και λιγότερα - χρόνια που ακούς Heavy Metal, πως και το Black Metal έχει κι αυτό κάτι να πει σε μεγάλη μερίδα αληθινών Μεταλλάδων . Προσωπικά, η μεγαλύτερή μου προτίμηση είναι το "παρακλάδι" του American Metal, που περιλαμβάνει από MANOWAR μέχρι SKULLVIEW. Από κει και πέρα, και Βιβάλντι θ΄ακούσω και JUDGE και MORBID ANGEL, όποτε εγώ γουστάρω. Να το τρως το φαγάκι σου, μπέμπη.

Ανώνυμος είπε...

ποιο American Metal ρε βλακακο. Αμερικανικο παουερ μεταλ εννοεις;;;

Ανώνυμος είπε...

Κορυφαίος συνθέτης ο Vivaldi. Προσφάτως παρακολούθησα την Primavera στο Le Poisson Rouge, υπό την διεύθυνση του Tito Munoz με πρώτο βιολί τον βιρτουόζο Daniel Hope, παρέα με εκλεκτά μέλη της United Grand Lodge of England.

υγ- τώρα ακούω το κομπρεσέρ της ευδαπ απ'έξω aaaawwwwwrrrrrrr ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ ΛΕΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Ανώνυμος είπε...

Α ρε Joey Allen και Φατούρος που σας χρειάζεται ρε κωλοπαιδάκια για να στρώσετε χαρακτήρα.... Μεταλλάδες που ακούνε Βλακ και Judge...Τι άλλο θα δούμε

Ανώνυμος είπε...

Από τη στιγμή που υπήρξαν μεταλάδες που ακούγανε TRash, όλοι οι άλλοι ήταν απλώς θέμα χρόνου.

Ανώνυμος είπε...

Η μοναδική άξια λόγου εθνικιστική μουσική κίνηση, ήταν η "Εκδίκηση του Metal" των ΝΖ... Γραμμένο χειρόγραφα από τον Κώστα, με κριτικές από τον Γιώργο, τον Πέτρο και άλλους, υπήρξε η αιτία ανάπτυξης και εξάπλωσης του Ελληνικού εθνικιστικού rock. Ήδη, "φάση" αυτή, έχει γίνει θρύλος...