1/7/15

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ (ΙΙ)

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σήμερα, 22 χρόνια από την ίδρυσή της και 70 χρόνια από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, μια παρωδία της ιδεατής πολιτικής ολοκλήρωσης των ιστορικών λαών της ευρωπαϊκής ηπείρου. Βαθύτατα αποπροσανατολισμένη, έχει αποκοπεί από τα γνήσια ιδανικά της ευρωπαϊκής παράδοσης και κυριαρχίας. Και παραμένει μια άτονη και ανούσια χρηματοοικονομική ένωση κρατών, με ευτελές πολίτευμα - τη μαζική δημοκρατία και νοσηρό πολιτισμικό όραμα - την καταναλωτική ευφορία.
 

Παρόλα αυτά, η υπάρχουσα Ε.Ε. αποτελεί τον μοναδικό, σύγχρονο φορέα έκφρασης της ευρωπαϊκής ομοεθνίας. Και ενάντια στην θέληση των λογιστών επικυρίαρχων που την ποδηγετούν, διατηρεί εν υπνώσει στον στοιχειώδη ορισμό της, τις ζωογόνες εκείνες δυνάμεις, που στις κατάλληλες συνθήκες θα εκδηλώσουν την αληθινή φύση του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.
 
Η Ελλάδα, ανεπαρκής περιφερειακή χώρα της κίβδηλης Ε.Ε. αλλά ψυχή της αναμενόμενης, αυθεντικής Ευρώπης, πρέπει με κάθε τίμημα να παραμείνει πολιτικά συνδεδεμένη με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά έθνη, έως αυτό το σωτήριο πλήρωμα του χρόνου.
 
Εν τω μεταξύ, όσοι αισθάνονται Ασιάτες ή Αφρικανοί, μπορούν εύκολα, στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, να κάνουν χρήση του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού τους και να ακολουθήσουν τις πολιτισμικές και γεωγραφικές τους προτιμήσεις προς τις θετές τους πατρίδες.
Γιατί, όπως έχουμε ξαναγράψει, εμείς, οι Έλληνες Ευρωπαίοι, δεν σκοπεύουμε να εγκαταλείψουμε τη χώρα.

 
 
EΛΛΗΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ (Ι): War Flag,28/05/2011.
Ο πίνακας: The Pyrrhic Dance (1869), του Sir Lawrence Alma-Tadema (1836-1912).

 

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι Νορβηγοί που δεν είναι "συνδεδεμένοι πολιτικά" με τα έθνη της Ευρώπης μέσω της Ε.Ε, οι Βρετανοί που ετοιμάζονται να αποσυνδεθούν, οι Ρώσοι και το πρώτο στις ευρωεκλογές κόμμα της Γαλλίας που υποστηρίζει την διάλυση της "πολιτικής ένωσης", δεν συμπεριλαμβάνονται άραγε τους Ευρωπαίους;
Γιατί εμείς θα γίνουμε "ασιάτες" αν φύγουμε ή μήπως είναι "τριτοκοσμικοί" και "ασιάτες" όλοι αυτοί;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε,

Ασιάτης άραγε αισθάνεσαι ή Αφρικανός;

Ανώνυμος είπε...

Πάλι τα 60 σχόλια βλέπω να φτάνει η ανάρτηση. Τα σέβη μου Ιππότη!

Κρομ

Ανώνυμος είπε...

Δεν απαντώ εξ ονόματος του Ιππότη (πιστεύω ότι θα το κάνει κι ο ίδιος) όμως: Ηλίθιοι υπάρχουν σε όλα τα κράτη. Οι Γάλλοι και οι Βρεττανοί κάθε άλλο παρά ευρωπαϊκά έθνη θεωρούνται πλέον (με τόση επιμειξία που έχουν υποστεί), οι Ρώσοι θα ήθελαν να ανήκουν αλλά δεν τους βγαίνει. Όσον αφορά σε εμάς, γνώμη μου είναι ότι για λόγους πρακτικούς, οικονομικούς και πολιτιστικούς πρέπει να μείνουμε ως ένα κομμάτι της (όποιας) Ευρώπης, γιατί οι κεντρομόλες δυνάμεις της Ν.Α. Ευρώπης (Ασίας και Αφρικής) με το έλλειμμα παιδείας που έχουμε σίγουρα θα μας απορροφήσουν σε άλλες περιφερειακές δυνάμεις. Ο νοών νοήτω!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε δεύτερε, σίγουρα πάντως δεν αισθάνομαι βλάκας...

Προς τους υπόλοιπους ανώνυμους (και επώνυμους) αν ο Λεπέν και οι Γάλλοι εθνικιστές και αν ο Ντε Μπενουά και οι υπόλοιποι φιλόσοφοι της Νέας Δεξιάς που έχουν θέσεις ενταντίον της Ε.Ε είναι οι -Ηλίθιοι (που) υπάρχουν σε όλα τα κράτη- σύμφωνα με τα λεγόμενά σας...ε τότε δικαιώνεται ο Νίτσε που έλεγε ότι ζούμε σε έναν κόσμο αντεστραμμένων αξιών.
Σε τελική ανάλυση -για να το κλείσω κιόλας αφού με ανθρώπους που σχολιάζουν με τέτοιο ύφος, γελοίο εξυπνακισμό (άλλοτε γνώρισμα των αριστερών) και ύποπτες προθέσεις δεν νομίζω ότι έχει νόημα να συζητάω- στις σαχλαμάρες περί νοθευμένων Γάλλων και Βρετανών (άραγε οι Ισπανοί και οι Ολλανδοί, η πιστοί στην Ε.Ε, είναι από τον μεσαίωνα γνήσιοι Ευρωπαίοι, έτσι;) απαντάω ότι προτιμώ να είμαι εθνικιστής και "μικτός", όπως λέτε, παρά να υιοθετώ μια μορφή φυλετισμού ενσωματωμένη στις αφηγήσεις της καπιταλιστικής, φιλελεύθερης δεξιάς.

Για πάντα ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ....συνεχώς απέναντι στη δεξιά και την αριστερά

Ανώνυμος 1ος

SUN W KNIGHT είπε...

Οι νέοι αναγνώστες, ας διαβάσουν πρώτα το ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ (WAR FLAG, 1/5/14):

"Μετά τον τελευταίο μεγάλο πόλεμο, η παγκόσμια ιστορία κατευθύνεται από τις χαοτικές δυνάμεις της εντροπίας προς την ομογενοποίηση και την σύμμειξη των πολιτισμών. Ωστόσο, σε πείσμα των πονηρών καιρών και παρά τα μεγάλα προβλήματα που τον ταλανίζουν, ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός παραμένει ακόμη ανώτερος και ξεχωριστός. Τελευταία και μοναδική ελπίδα διάσωσής του ενάντια στην καλπάζουσα παγκοσμιοποίηση είναι ο σκληροπυρηνικός ευρωκεντρισμός..."

Αρτεμις είπε...

Ειμαστε ουσιαστικα και βαθεια ευρωπαιοι οπως και βαθεια κομπλεξικοι. Μας αρεσει να ζουμε με δανικα χωρις να δινουμε λογαριασμο και το παιζουμε επαναστατες και αξιοπρεπεις. Την δικη μου αξιοπρεπεια δεν θελω να την διεκδικησει κανεις, παρα μονο εγω που αισθανομαι ντροπη με τους αναξιους πολιτικους που εχουμε. Θα ειθελα εναν Σοιμπλε και μια Μερκελ ελληνες, να με κυβερναν και οχι τους αναξιοπιστους ψευτες που διαθετουμε.
Αρτεμις Κατεριδου

Allobrogix είπε...

Αδελφέ του Σπαθιού Sun Knight,
στην πλειονότητα τους οι αναγνώστες του μπλογκ σου δεν μπορούν να εστιάσουν στον Ευρωπαϊσμό.
Πέρυσι στο κείμενό σου: ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, έθεσες πάρα πολύ ξεκάθαρα τις απόψεις σου και είμαι απόλυτα σύμφωνος. Αν και δεν έδωσες απάντηση στην ερώτηση μου για το " συνδρόμου του Καρλομάγνου".
Τα σχόλια που ακολούθησαν ήταν ένας χείμαρρος ασχετοσύνης για την Ευρωπαϊκή ιστορία τα ιδανικά της Δύσης και του Ελληνορωμανισμού.
Προτείνω να αναπτύξεις πιο πολύ Ευρωπαϊκά θέματα γιατί έχουμε ανάγκη συχνά μια βάση διαλόγου σε αυτό το θέμα.
Χαίρε.
Ρωμανός Αλλοβρόγης.

SUN W KNIGHT είπε...

Αρτεμις,

με σκωπτική διάθεση, θα έλεγα πως, λαοί που τους κυβερνούν ψεύτες και αναξιόπιστοι είναι μάλλον περισσότερο "αξιοπρεπείς" από λαούς που τους κυβερνούν γυναίκες, ομοφυλόφυλοι και ανάπηροι...


Allobrogix,

σύνδρομο του Καρλομάγνου ονομάζω την εσφαλμένη πολιτική άποψη που θέλει κυρίαρχη τη γερμανική Ευρώπη του Καρλομάγνου, υποσκελίζοντας την πρωταρχική Ευρώπη της Ελληνορωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
Και βέβαια, μόνον Ευρωπαϊστές μπορούν να είναι οι αναγνώστες της ΗΛΙΑΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ της "Φρουράς για την υπεράσπιση του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού"...