1/12/15

ΤΟ ΥΣΤΑΤΟ ΣΑΛΠΙΣΜΑ


«Ο κόμης Ρολάντ έχει το στόμα του ματωμένο·
το μηλίγγι απ’ το κεφάλι του έχει σπάσει.
Σαλπίζει με το κόρνο με φοβερούς πόνους·»

Εξιστορείται στο ηρωικό άσμα, πως σκίζεται ο ουρανός και βασιλεύει σκοτεινιά κι ακολουθούν βροντές, χαλάζι, κεραυνοί, σείονται και ραγίζουν οι τοίχοι των σπιτιών. Τριάντα λεύγες μακριά, σαλπίζει το τελευταίο κάλεσμα το κέρας του Ρολάνδου. Κανείς άραγε δεν ακούει στην κοιμισμένη Ευρώπη της ντροπής;


Εντός πια των τειχών, οι Σαρακηνοί μεταμφιέζονται με μπλουζάκια τρικολόρ. Και η διάβρωση είναι δυστυχώς τόσο βαθιά, που κάποιος κακεντρεχής εύκολα θα υποστήριζε ότι οι σύγχρονοι Γάλλοι μεταλλάσσονται σιγά σιγά σε λαό μεταναστών της βορείου και της υποσαχάριας Αφρικής.
Εν τούτοις, εμείς, οι τελευταίοι «αντιδραστικοί», γνωρίζουμε με βεβαιότητα πως τα περήφανα ξαδέρφια μας, οι Κέλτες και οι Φράγκοι της Γαλλίας, ακόμη κατοικούν εκεί. Και θα περιμένουμε μαζί τους ώσπου ν’ αλλάξουν οι καιροί, ώσπου επιτέλους ν’ ακουστεί το ύστατο σάλπισμα...

«Ψηλά είναι τα βουνά και σκοτεινά και επιβλητικά, ΑΟΙ.
οι κοιλάδες βαθιές και τα νερά ορμητικά.
Σαλπίζουν οι σάλπιγγες και πίσω και μπροστά
και όλες απαντάνε στο κόρνο του Ρολάντ.»
                                                                           
Ευρώπη! Ξύπνα!

                                                                            

 
Οι στίχοι: Από «Το Τραγούδι του Ρολάνδου» (LA CHANSON DE ROLAND, παραλλαγή της Οξφόρδης, στίχοι 1785-1787 και 1830-1833, μετάφραση Δ. Γ. Πεταλά)
Ο πίνακας: Napoleon at Charlemagne's Throne (Henri-Paul Motte, 1898). Ο Ναπολέων στο Άαχεν το 1804.
Οι Σαρακηνοί: Περίπου 5 εκατομμύρια Μουσουλμάνοι κατοικούν σήμερα στη Γαλλία.
Η φωτογραφία: Η εθνική ποδοσφαιρική ομάδα της Γαλλίας στο Μουντιάλ του 2014. Προφητική εικόνα για το ζοφερό μέλλον της Ευρώπης; (Ανθρωπογεωγραφία στο FIFA World Cup Brazil Official Licensed Sticker Album της Panini)
 


                                                                                                                                                       

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

To the Swords, to the Guns !

Ανώνυμος είπε...

ποιά ευρώπη ρε?οι έλληνες ειμαστε απόγονοι τούρκων,αρβανιτών,σαρακηνών,σλάβων και τρέχα γύρευε.ανήκουμε στην ανατολή και γουστάρουμε.δεν υπάρχουν καθαροί λαοί φυλετικά.ο Χίτλερ ήταν μπάσταρδος εβραίος.Ανιστόρητοι!!

Ο Κρητικός είπε...

Ανώνυμε διεθνιστή,
σ' Ανατολή και Δύση,
όπου σε συναντήσαμε,
σε είχαμε γλεντήσει!

Χρίστος είπε...

«Εσμέν γαρ ουν ων ηγείσθε τε και βασιλεύετε Έλληνες το γένος, ως η τε φωνή και η πάτριος παιδεία μαρτυρεί. Έλλησι δε ουκ έστιν ευρείν ήτις άλλη οικειοτέρα χώρα, ουδέν μάλλον προσήκουσα η Πελοπόννησος τε και όση δη ταύτη της Ευρώπης προσεχής των τε αυ νήσων επικείμεναι. Ταύτην γαρ δη φαίνονται την χώραν Έλληνες αεί οικούντες οι αυτοί εξ ότουπερ άνθρωποι διαμνημονεύουσιν, ουδενών άλλων προενωκηκότων…»
~ Γεώργιος Γεμιστός Πλήθων, Κωνσταντινούπολη, περ. 1355 – Σπάρτη, 1452.

SUN W KNIGHT είπε...

Monjoie! Monjoie! Monjoie!!!