1/1/16

AVANT-GARDE

«Τρικλίζοντας γύρω τριγύρω περπατούσαμε
Σα μια Παρέλαση που κάνουν οι τρελλοί!
Μα δε μας ένοιαζε: το ξέραμε πως είμαστε
     Του Σατανά η Ταξιαρχία η παρδαλή·»      

Έγκλειστοι είμαστε σε μια αόρατη κι απέραντη φυλακή και γύρω μας αφρίζει ακατάπαυστα ο αηδής βόρβορος της ασχήμιας, της άγνοιας, της αναρχίας, του παραλογισμού. Το μοναδικό μονοπάτι απόδρασης, περνά δύσβατο ανάμεσα στους αχρείους, τους εκμαυλισμένους, τους άξεστους, τους βλαμμένους, τους αγράμματους, τους εκθηλυσμένους, τους είλωτες, τους εκφυλισμένους.

 
Σε αυτή τη στενή ατραπό διαφυγής, διεκδικούμε τον ζωτικό χώρο μιας ετερόδοξης κι αδιάλλακτης εμπροσθοφυλακής. Για τον Πολιτισμό, την Πατριαρχία, την Τάξη, την Αισθητική. Για την εξευγενισμένη Ανθρωπότητα που πρέπει κάποτε να αφυπνιστεί.

Κι έτσι ζούμε συνειδητά σε μια παρατεταμένη ψευδαίσθηση, όπου αντί για γκρίζα κοστούμια φορούμε μαύρες πανοπλίες, όπου αντί για εμπορικά κέντρα αναζητούμε μαγεμένα δάση. Και παραμένουμε προκατειλημμένοι, αμετανόητοι, άπιστοι, πολεμοχαρείς, δύστροποι, μελαγχολικοί.

Γιατί εμείς οι τελευταίοι Δονκιχωτιστές, δεν θα πάψουμε ποτέ να βλέπουμε τον άθλιο κόσμο της ανάγκης, όχι όπως είναι για τους ωφελιμιστές αλλά όπως θα έπρεπε να είναι για τους ονειροπόλους και τους αισθητιστές!

SOL INVICTUS
 
 
 

Δέκατος χρόνος στο Διαδίκτυο: War Flag 2007 - 2016.
Ο πίνακας: The Enchanted Forest, του Sir John Gilbert.
Οι στίχοι: The Ballad of Reading Gaol, του Oscar Wilde (από το τρίτο μέρος του έργου, σε ποιητική απόδοση του Ρήγα Γαρταγάνη).

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλή χρονιά Ιππότη! Πάντα να συνεχίζεις στην θέση που προσδιορίζει ο τίτλος της ανάρτησης σου. Hail!


Κιμμέριος

MaryStormgazer είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
tzortzadams είπε...

Kαλή χρονιά Ιππότη. Η Φρουρά για τη διαφύλαξη του Ευρωπαικού πολιτισμού παραμένει αγέρωχη και δυνατή. Σε πείσμα των καιρών εμείς είμαστε εδώ και εσύ μας εμπνέεις. όπως τόσα χρόνια κάνεις. Χρήστος Νάστος

Battle Angel είπε...

Εξαιρετική ανάρτηση... βράχος που σκάει το κύμα της Νεωτερικότητας! Καλή χρονιά Ιππότη και χρόνια πολλά στην αγαπημένη μας War Flag (που συνεχίζει να μας εμπνεύει με κάθε της ανάρτηση)!

Και από τα μαγεμένα δάση του γερμανικού κόσμου, στα ψηλά βουνά του ελληνορωμαϊκού:

«Η επαφή μεταξύ των ελεύθερων και βαθύτερων δυνάμεων του ανθρώπου και αυτών της φύσης έχει πλέον χαθεί. Ο αστικός τρόπος ζωής μαρμαρώνει τα πάντα, κάθε ανάσα, και μολύνει κάθε πνευματικό πηγάδι. Και σαν να μην ήταν αυτό αρκετό, ιδεολογίες που προάγουν τη δειλία, περιφρονούν την προώθηση τέτοιων αξιών, οι οποίες σε άλλες εποχές ήταν τα θεμέλια και οι βάσεις μιας λογικότερης και φωτεινότερης κοινωνικής οργάνωσης. Στις αρχαίες κοινωνίες, την κορυφή της ιεραρχίας την κατείχε η κάστα των αριστοκρατών πολεμιστών. Αντίθετα σήμερα, στις ειρηνικές-ανθρωπιστικές ουτοπίες, προσπαθούν να ταυτίσουν με τον πολεμιστή το πορτραίτο του αναχρονιστή και να τον ορίσουν σαν μια επικίνδυνη ύπαρξη, η οποία κάποια ημέρα θα παραγκωνιστεί για χάρη της προόδου.

Αυτός ο οποίος, ενώ διασχίζει μια παγωμένη κορυφογραμμή, σκέφτεται κάτι άλλο εκτός από το επόμενο βήμα, ή αυτός ο οποίος ενώ αναρριχάται, επιτρέπει στον εαυτό του να σκέφτεται το φόβο και το κενό που βρίσκεται από κάτω του, αντί να επικεντρώνεται στην άμεση και σωστή λύση στα ερωτήματα του βάρους, της ισορροπίας και του σωστού πιασίματος, ένα τέτοιο άτομο, δύσκολα θα επιστρέψει δεύτερη φορά στο βουνό, ακόμη και αν επιθυμεί την περιπέτεια.» ~ απoσπάσματα από Julius Evola ("Διαλογισμοί επί των κορυφών", Λυκώρεια)

Με εικαστική συνοδεία το "Seven Romans" του Frazzeta και ηχητική υπόκρουση αυτό εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=SQ6TDPThnC0

«Το να βρεθώ στα ύψη σου, αυτό είναι το βάθος μου! Και όταν σκαρφάλωσα βουνά, ποιον αναζητούσα εάν όχι εσένα;» ~ Φρειδερίκος Νίτσε, «Έτσι μίλησε ο Ζαρατούστρα»

SUN W KNIGHT είπε...

«Του Σατανά η Ταξιαρχία η παρδαλή·
Για καρναβάλι κωμικό κατάλληλοι
Με βαριά πόδια, ξυρισμένη κεφαλή»