7/7/17

HAGBARD CELINE & THE GODDESS MINDFUCK

Γνώρισα τον Χάγκμπαρντ Σελίν στο ομιχλώδες συνοριακό τοπίο όπου ενίοτε συναντώνται οι αντίπαλοι φύλακες των δυνάμεων της Τάξης και του Χάους. Μου τον σύστησε κάπου στα μέσα της δεκαετίας του ΄90, ο αναρχικός και bon viveur φίλος μου, Αρχιερέας της Greek Orthodox Church of the Invisible Pink Unicorn. Τον απέφευγα για χρόνια, επηρεασμένος από τις φήμες πως ήταν απεσταλμένος της Θεάς του Χάους και υπέρμαχος της Μητριαρχίας, και μόνον όταν τελικά τον επισκέφτηκα στο χρυσό του υποβρύχιο, διαμόρφωσα προσωπική άποψη και κατάλαβα πως πίσω από το χαοτικό προσωπείο κρυβόταν ένας εν δυνάμει ηλιακός ήρωας.
              
Ο Σελίν ήταν Ιταλονορβηγός, ρωμαλέος μεσήλικας με γερακίσια χαρακτηριστικά και υψηλή νοημοσύνη. Παντογνώστης και καλλιεργημένος διανοούμενος, προσπάθησε να με προσηλυτήσει στα μυστικά του σχέδια επιβολής του Τεχνο-αναρχο-καπιταλισμού και γι’ αυτό μου εξήγησε αναλυτικά τις αιτίες και τα αποτελέσματα της διαρκούς σύγκρουσης ανάμεσα στους Ιλουμινάτους και τους Ντισκορντιανούς.
Μου έδωσε χρήσιμες αν και αντιφατικές πληροφορίες για την Έριδα, τον Γιογκ Σοθόθ και τον Λεβιάθαν, για τους Χίπις, τους Ασασίνους, τους Μασόνους και τους Ναζί, για τις ψυχότροπες ουσίες, τη δύναμη των Λουλουδιών, την Σεξουαλική Επανάσταση και την επίδραση της ροκ μουσικής στη νεολαία, για την Ατλαντίδα και τη Μου, για τους νεόφιλους και τους νεόφοβους, για την Αίρεση του Κίτρινου Συμβόλου και τους Λόιγκορ, για το παρασκήνιο των πολιτικών δολοφονιών και τους γκάνγκστερ, για τα ανδρείκελα του Λευκού Οίκου και του Κρεμλίνου, για την Ανεριστική Αυταπάτη, τις συνεχείς εναλλαγές ρόλων, τους μηχανισμούς αυτορύθμισης του σύμπαντος, τα πέντε στάδια εξέλιξης των κοινωνιών, τη θρησκεία, την πολιτική, την εξουσία, την επανάσταση, την υποταγή, τους μηχανισμούς χειραγώγησης των μαζών.
Στο τέλος μου αποκάλυψε πως μπορεί κανείς να είναι Ιλουμινάτος και ταυτόχρονα Ερισιανός.
 
 
Στην γέφυρα του υποβρυχίου Λέιφ Έρικσον, στα βάθη της θάλασσας της Βαλούσια, δίπλα στο ακρόπρωρο του κοκκινοπράσινου δράκου με τον μακρύ λαιμό, τα χρυσαφένια μάτια και την αγκαθωτή χαίτη που έμοιαζε με αρχαία πλώρη των Βίκινγκς, άκουσα την κατήχηση με περίσκεψη και υπομονή. Το δικό μου τριπ είχε καταφανώς διαφορετική προέλευση και προοπτική, υπήρχαν όμως κοινά σημεία στη Δύναμη της Θελήσεως και στην Αισθητική. Η χρυσόχρωμη Μπουγκάτι Ρουαγιάλ, που ο Σελίν δεν αποχωριζόταν ούτε μέσα στο υποβρύχιο, ήταν ο κρίσιμος κρίκος που με βοήθησε να συνδεθώ μαζί του και να τον εκτιμήσω, παρά την διάχυτη και διαλυτική παρουσία της Θεάς. Η Μεγάλη Μητέρα, η Λευκή Θεά, η αιώνια θηλυκή δυνατότητα της ανθρώπινης φύσης, τον περιέβαλλε διαρκώς με παραισθησιογόνα ναρκωτικά και πρόθυμες γυναίκες που εξασκούσαν τη λατρεία των γεννητικών οργάνων και τις τελετές της σεξουαλικής μύησης. Δίπλα του, οι γνήσιες ιέρειες της Μητριαρχίας, προσέφεραν αβίαστα την θηλυκή υπερβατική φώτιση που επιτυγχάνεται με την απώλεια του εγώ και τη μετάληψη μέσα στον οργασμό. Χωρίς το συνειδητό ανάχωμα της Μπουγκάτι, ακόμη θα παραμιλούσα για τη σχισμή μέσα στο χρυσό μήλο και τις παρενέργειες της ιδιότροπης εξουσίας που πηγάζει απο το θεϊκό μουνί.

Ο Χάγκμπαρντ Σελίν προσπάθησε να επιβάλλει στον κόσμο το προσωπικό του όνειρο, δίχως ευτυχώς, ως Δεξιός Αναρχικός, να ελέγχεται ολοκληρωτικά από τη Θεά. Για τη σωτηρία της ανθρώπινης φυλής, έδρασε σαν αυθεντική μετεμψύχωση του Πλοιάρχου Νέμο, ετεροχρονισμένος Βίκινγκ, υπερασπιστής των Ινδιάνων του Έθνους των Μοχόκ, μηχανικός και νομικός, δανδής, πειρατής, οπαδός του Προμηθέα και Εωσφοριστής, φορέας της δύναμης του Όχι και της Non Serviam ανυπακοής. Υπό άλλες συνθήκες υπερβατικής Ισορροπίας, θα μπορούσε να ηγείται των δυνάμεων της Τάξης ενάντια στην σταθερή αύξηση του χάους στο σύμπαν.

Προς τιμήν του, μεταγράφω παρακάτω τους ορισμούς που χρησιμοποιούσε για την Ελεύθερη Αγορά και τον Αναρχισμό, συμπληρώνοντας ωστόσο τα άρρητα υπονοούμενα που υποκρύπτουν οι φράσεις του για το Λογόγραμμα, δηλ τον Ορίζοντα των Ιδεών:
«ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ: Η κατάσταση της κοινωνίας στην οποία όλες οι οικονομικές συναλλαγές πραγματοποιούνται ως ακούσια επιλογή, χωρίς καταναγκασμο, με υποσυνείδητη μόνον επιρροή από το λογόγραμμα της εξουσίας.
ΑΝΑΡΧΙΣΜΟΣ: Μια μορφή οργάνωσης της κοινωνίας στην οποία η Ελεύθερη Αγορά λειτουργεί ελεύθερα, χωρίς φόρους, τόκους, γαιοκτησία, δασμούς, ή άλλες γνωστές μορφές καταναγκασμού ή προνομίων, παρά μόνον με το λογόγραμμα της μητριαρχικής εξουσίας. Οι ΔΕΞΙΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ προβλέπουν ότι στην Ελεύθερη Αγορά οι άνθρωποι θα επιλέξουν εκούσια να ανταγωνίζονται πιο συχνά από όσο να συνεργάζονται, παρά την επιρροή από το λογόγραμμα της μητριαρχικής εξουσίας. Οι ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ προβλέπουν ότι στην Ελεύθερη Αγορά οι άνθρωποι θα επιλέξουν ακούσια να συνεργάζονται και όχι να ανταγωνίζονται, σύμφωνα με το λογόγραμμα της μητριαρχικής εξουσίας».

Ο Χάγκμπαρντ Σελίν αναζήτησε οριστικά το πεπρωμένο του στα άστρα το 1999. Έφυγε με το προσωπικό του διαστημόπλοιο - παίρνοντας και την χρυσαφένια Μπουγκάτι - σε ένα τελευταίο ταξίδι μυστικιστικής αναζήτησης και επιστημονικής φαντασίας, που μακάρι να μπορούσα μαζί του να μοιραστώ.

                                                                         

 

Συνωμοσιολογία: «Η «θεωρία συνωμοσίας» ή «συνωμοσιολογία» («conspiracy theory») είναι η πίστη ότι όλα τα γεγονότα στον κόσμο των ανθρώπων είναι ηθελημένα και προσχεδιασμένα και αποκαλύπτουν κρυφές προθέσεις – κρυφές καθότι κακές. Οι οπαδοί των «θωριών συνωμοσίας» πιστεύουν ότι τον ρου της Ιστορίας ή τη λειτουργία των κοινωνιών εξηγεί η πραγματοποίηση ενός μυστικού σχεδίου από λίγους ισχυρούς και αδίστακτους ανθρώπους (από μια διεθνή υπερ-ελίτ).» Ορισμός από το βιβλίο Θεωρίες Συνωμοσίας, του Pierre-André Taguieff.
ILLUMINATUS! A TRILOGY: Έργο μυθοπλασίας (1975) των Robert Shea και Robert Anton Wilson, που συνδυάζει με χιούμορ την επιστημονική φαντασία, την συνωμοσιολογία και τον δοκιμιακό λόγο πάνω στα κοινωνικά προβλήματα της σύγχρονης εποχής.
Η εικόνα: Η Λευκή Θεά. Hydra Principal, του αμερικανού ζωγράφου Mike Hoffman.
Hagbard Celine: Κεντρικός ήρωας της τριλογίας, ILLUMINATUS! Δίδασκε πως «Χωρίς προσωπική ιδιοκτησία δεν υπάρχει προσωπική ζωή» και πως «Η επικοινωνία είναι δυνατή μόνον ανάμεσα σε ίσους».
Το Λογόγραμμα: Είναι το σύνολο των εξαρτημένων ανακλαστικών που καθορίζουν τον τρόπο λειτουργίας των ατόμων σε κάθε κοινωνία. Κατασκευάζεται από εκείνους που ασκούν μακροχρόνια την εξουσία.
Eλεύθερη Αγορά και Αναρχισμός: Φιλολογική άσκηση παραποίησης κειμένου πάνω στους ορισμούς του Σελίν, από το βιβλίο του «Ποτέ μη Σφυρίζεις Όταν Κατουράς». Ακολουθεί παρακάτω το αυθεντικό κείμενο, όπως αυτό αναφέρεται στο ILLUMINATUS! A TRILOGY:
«ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ: Η κατάσταση της κοινωνίας στην οποία όλες οι οικονομικές συναλλαγές πραγματοποιούνται ως εκούσια επιλογή χωρίς καταναγκασμό.
ΑΝΑΡΧΙΣΜΟΣ: Μια μορφή οργάνωσης της κοινωνίας στην οποία η Ελεύθερη Αγορά λειτουργεί ελεύθερα, χωρίς φόρους, τόκους, γαιοκτησία, δασμούς, ή άλλες μορφές καταναγκασμού ή προνομίων. Οι ΔΕΞΙΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ προβλέπουν ότι στην Ελεύθερη Αγορά οι άνθρωποι θα επιλέξουν εκούσια να ανταγωνίζονται πιο συχνά από όσο να συνεργάζονται, οι ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ προβλέπουν ότι στην Ελεύθερη Αγορά οι άνθρωποι θα επιλέξουν εκούσια να συνεργάζονται πιο συχνά από όσο να ανταγωνίζονται.

2 σχόλια:

Reactive mind είπε...

Πολύ ευστοχη η φιλολογικη άσκηση περι ελευθερης αγορας. Θα μου επιτρέψεις και μια ακόμη άσκηση σε δευτερο gestalt
Ορισμός: Ελευθερη βούληση είναι η ακούσια επιλογή χωρίς εξωτερικό καταναγκασμό, με υποσυνείδητη μόνο επιρροή από το λογογραμμα της τροχιάς του χρόνου του ατόμου.
Αυτό που φαινομενικά είναι φυσιολογικό είναι στην πραγματικότητα μια αντίδραση χωρίς λογική σκέψη σε ένα ερέθισμα που ομοιάζει σε κάποια επικίνδυνη καταγραφή στην μνήμη του ατόμου (Reactive mind)
Ο κάθε ανθρωπος είναι μοναδικός, αυτό στο οποιο ομοιάζουμε είναι οι καταγραφές της τροχιάς του χρόνου, και οι συνεπακόλουθες ασυνείδητες αντιδράσεις.
Αυτό έκανε τους μελετητές του παρελθόντος να ομαδοποιησουν τους Homo Sapiens με βάση τις διάφορες ενστικτώδικες αντιδράσεις.
Η σύγχρονη Ψυχολογία βασίζεται σε μελέτες ολοκληρωτικών καθεστώτων του περασμένου αιώνα, όπως Του Βουντ και του Στάλιν, στην προσπάθειά του να ελέγξουν χωρίς "βια" τα ανθρωποειδή Homo sapiens. Τα σκυλιά του Παβλοφ είναι η βάση στην οποία οι Homo sapiens κατηγοριοποιηθηκαν ως Ζωα.


δυστυχως οι άνθρωποι ζουν την ζωή τους σαν να είναι το μόνο πράγμα που υπάρχει

SUN W KNIGHT είπε...

Reactive mind,

νομίζω πως το Μεγάλο Φλίπερ έχει πολλές πίστες, όχι όμως αρκετές μπίλιες.