7/10/22

SWORDS

«Θέλω να πιστεύω πως στα χρόνια που πέρασαν - χρόνια καθοριστικά για την εξέλιξη του Metal στη χώρα μας -  ο Warlord έδωσε τη μάχη για το αληθινό Heavy Metal. Μόνος εναντίον όλων, με λίγους σκληροπυρηνικούς στο πλευρό του, υπερασπίστηκε την καθαρότητα του ιδιώματος, φανερώνοντας τον πραγματικό χαρακτήρα του Hard...»                                   

Από τις ασπρόμαυρες σελίδες των Swords, ξεπρόβαλε ένας αντιδραστικός ορίζοντας ιδεών που διαφοροποιούσε την πολιτισμική λειτουργία του Heavy Metal μέσα στο ευρύτερο περίγραμμα της νεανικής αντικουλτούρας. Βόρεια Μυθολογία και Αρθουριανός Κύκλος, Παράδοση και Παγανισμός, Diamond Head και Tygers of Pan Tang, Έπος και Λυρισμός. Avant-garde σε παγκόσμια κλίμακα, που κάποτε η πρωτοποριακή ορθοδοξία της θα μνημονεύεται στις πραγματικές της διαστάσεις.


Τον Δεκέμβριο του 1989, ο Πολέμαρχος αποχαιρέτησε για ύστατη φορά τους συμπολεμιστές του, στο τέταρτο και τελευταίο τεύχος των Σπαθιών.

«Έτσι κι αλλιώς, ο Warlord έκανε ότι μπορούσε για να απωθήσει την παρακμή. Ο αγώνας του τελειώνει σ’ αυτές τις τελευταίες γραμμές που γράφω. Ο Warlord φοράει την περικεφαλαία του, παίρνει το ξίφος του και σας αποχαιρετά. Φεύγει μαζί με μιά ολόκληρη δεκαετία, αυτόν τον τελευταίο μήνα του ’89. Φεύγει έχοντας θεμελιώσει νέα σημεία αναφοράς...»

Gods of war I call you. My sword is by my side.

Blessed be the light, that burns away the night.

The foundation will be built for a kingdom that will come.

 

                                                                 


                                                                

SWORDS: Κυκλοφόρησαν 4 δισέλιδα τεύχη, ένθετα στο περιοδικό Metal Hammer & Heavy Metal, από τον Δεκέμβριο του 1988 έως τον Δεκέμβριο του 1989.

Τεύχος 1 (Δεκέμβριος 1988, MH&&HM No 48)

Τεύχος 2 (Μάρτιος 1989, MH&&HM No 51)

Τεύχος 3 (Οκτώβριος 1989, MH&&HM No 58)

Τεύχος 4 (Δεκέμβριος 1989, MH&&HM No 60)

Η Περικεφαλαία: Ο Πολέμαρχος εμφανίστηκε φορώντας περικεφαλαία στη συναυλία των Motorhead, τον Μάρτιο του 1988 στο Σπόρτινγκ. Παρόμοια με αυτήν στο λογότυπο των SWORDS. Την έφερε αρχικά μαζί του για να τη δωρίσει στον Lemmy, αλλά εν τω μεταξύ κυριεύτηκε από την οικεία του φαντασίωση της επικής υπερέντασης. Μια από τις επιδεικτικές ακροβασίες εκείνης της ωραίας εποχής, που με το πέρασμα των χρόνων έγινε αστικός μύθος. 

War Flag Ιουλίου 2019: Η Αθάνατη Φλόγα (του Επικού Heavy Metal)






7 σχόλια:

Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Ο Warlord ζει ρε φίλε!!

Ανώνυμος είπε...

Πυροβολημένος άνθρωπος...Είχε βάλει 10 στο Fighting The World και στο Transcendence των Crimson Glory έβαλε 6...

Ανώνυμος είπε...

epic heavy metal ονόμαζε η Black Dragon (εταιρεία που κυκλοφόρησε σημαντικούς επικούς δίσκους, Manilla Road, Heir Apparent, Candlemass, Liege Lord, Exxplorer)) το στυλ μουσικής των Manilla Road, άρα ΔΕΝ είσαι ο πρώτος που χρησιμοποίησε τον όρο επικό μέταλ. Άλλωστε, δε διάφορες κριτικές και συνεντεύξεις περιόδου 1983-86 στο metal forces, ο όρος "epic" χρησιμοποιείται για να περιγράψει τραγούδια των ανάλογων συγκροτημάτων!

Ανώνυμος είπε...

Έπος και νοσταλγία ! Τότε ήταν ακόμα όλα παρθένα και άγνωστα !

Flammentrupp είπε...

Κορυφαία ανάρτηση Ιππότη.

Μεγάλη Εποχή ( και σφαγή στην αλληλογραφία :-) ).

Παίζει να ανεβάσεις και φωτογραφίες της Σημαίας;

Hail !!!

SUN W KNIGHT είπε...

Και σε μελλοντική ανάρτηση, τα Χρονικά του Warlord στο ΠΟΠ & ΡΟΚ...

Ανώνυμος είπε...

Περιμένουμε την κριτική στο Noble Savage, η κορυφαία κριτική που έχει γραφεί παγκοσμίως...

Black Wind