25/8/10

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ

«Οι γυναίκες από μουσική, ποίηση και εικαστικές τέχνες δε νιώθουν τίποτε. Κι αν καμώνονται πως τάχα κάτι καταλαβαίνουν και δείχνουν ενδιαφέρον γι’ αυτά, τούτο δεν είναι τίποτε άλλο από πιθηκισμός, μιά επιτηδευμένη και προσποιητή δήθεν κλίση γιά ν’ αρέσουν στους άντρες. Ο λόγος που οι γυναίκες δε συγκινούνται αισθητικά είναι ότι δε μπορούν ποτέ να ενδιαφερθούν γιά κάτι χωρίς ιδιοτέλεια.»

Πριν από 22 χρόνια και έχοντας ήδη κάποιες εμπειρίες από το άλλο φύλο που με προϊδέαζαν γιά τα χειρότερα, αποφάσισα να επιχειρήσω ένα πειραματικό σχέδιο χειραγώγησης συμπεριφοράς. Επέλεξα μιά άπειρη δεκαεξάχρονη με απότερο σκοπό να επηρεάσω την προσωπική της εξέλιξη μέσα σε καθορισμένα πλαίσια αισθητικής και τάξης. Μακροπρόθεσμα ευελπιστούσα σε μιά γυναίκα πρότυπο και στον απόλυτο έλεγχο της σχέσης μας. Σήμερα γελάω με το απίστευτο θράσος μου όμως εκείνη την ηρωϊκή εποχή πίστευα πως μπορώ να καταφέρω τα πάντα.


Η μικρή ήταν όμορφη, λεπτή, λευκόδερμη με μακρυά πόδια και κορακίσια μαλλιά. Ήταν επίσης έξυπνη και υπάκουη, πληρώντας όλες τις προδιαγραφές μιάς δυνητικής Δέσποινας των στοχασμών. Η αλήθεια είναι πως στην αρχή την έβλεπα μάλλον ουδέτερα και συχνά την κακομεταχειριζόμουν, όμως με το πέρασμα του χρόνου την ερωτεύτηκα και στο τέλος μου έγινε απαραίτητη.
Τα πρώτα χρόνια η σχέση μας εξελισσόταν σύμφωνα με τις προσδοκίες μου. Την βοηθούσα στα Νέα Ελληνικά και στα Μαθηματικά, διάλεγα τα φορέματα και τα εσώρουχά της, της αγόραζα κούκλες και στολίδια, κατάρτιζα το πρόγραμμα, οργάνωνα τη μελέτη και τη ψυχαγωγία, έθετα κρίσιμα ερωτήματα και απαντούσα σε δύσκολες απορίες.
Όμως η αληθινή ζωή δεν είναι πειραματικό εργαστήριο κι όταν τέλειωσε η πρώτη περίοδος τα πράγματα πήραν άσχημη τροπή. Η λατρεία που παλαιότερα διέκρινα στα μάτια της άρχισε μέρα με τη μέρα να ξεθωριάζει γιά να αντικατασταθεί τελικά από ένα καταστροφικό πνεύμα αντιλογίας. Η προστατευόμενή μου είχε σχέδια δικά της και απαιτήσεις που εγώ δεν επιδοκίμαζα.

Η μικρή πέτυχε στις πανελλαδικές εξετάσεις σε πανεπιστήμιο της επαρχίας κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας. Το τελευταίο καλοκαίρι κάναμε μαζί ένα ταξίδι διακοπών με συνεχείς διαφωνίες και βίαιους τσακωμούς που εξάντλησαν και τα τελευταία περιθώρια επικοινωνίας.
Υπηρετούσα σαν ΔΕΑ κάπου στη Μακεδονία όταν με εγκατέλειψε. Συγκλονίστηκα. Δεν άντεχα την ιδέα πως με απέρριψε το ίδιο μου το δημιούργημα. Κατέρρευσε η ψευδαίσθηση που είχα οικοδομήσει και μαζί της ένα μέρος της ψυχολογικής μου πανοπλίας. Η αποτυχία του κωμικού μου εγχειρήματος με οδήγησε στο ναδίρ της προσωπικής μου αυτοεκτίμησης και αναπόφευκτα σε γενική επαναξιολόγηση δεδομένων και ιδεών.

Αργότερα αναγνώρισα τουλάχιστον ένα ελαφρυντικό στον εικοσιτριάχρονο εαυτό μου: εκείνος δεν γνώριζε πως οι γυναίκες είναι ανεπίδεκτες πνευματικότητας και πως από τη φύση τους έχουν προδιαγεγραμμένη πορεία και απροσδιόριστες επιθυμίες...
Πέρασε καιρός πριν επανακάμψω. Πήρα ένα σκληρό μάθημα αλλά εμπέδωσα βασικούς κανόνες. Το παιχνίδι είναι στημένο και οι γυναίκες έχουν τις δικές τους επιδιώξεις, είτε τις συναντάς στη διπλανή πόρτα είτε στα Παραμύθια της Χαλιμάς.

Παρ’ όλα αυτά, σε κάποια επόμενη ιστορία, ο Μαύρος Ιππότης δεν απέφυγε την παγίδα της Χιονάτης...




Η εισαγωγή: Σκέψεις του Σοπεγχάουερ γιά τις γυναίκες, που όμως δεν είχα τότε μελετήσει...
Χρονολογία μετάβασης: 1989-1991.
Ο πίνακας: Πορτραίτο της Bettie Page (1923-2008) από τον Αμερικανό ζωγράφο Jim Silke. Το απόλυτο σεξουαλικό είδωλο όλων των αντρών, που σέβονται τον αντρισμό τους.

23 σχόλια:

LEON ST είπε...

Άντε τώρα σαν πατέρας ενός 4χρονου κοριτσιού αλλά και σαν λάτρης του Λευκού Φιδιού, να δω πως θα σχολιάσω. Η ιδιοτέλεια είναι χαρακτηριστικό όλων των ανθρώπινων όντων. Η ποιότητα του Σκοπού είναι αυτή που χαρακτηρίζει τον καθένα μας. Πολλές φορές έχω την ίδια άποψη με τον Ιππότη, όμως έχω μια συγκεκριμένη εικόνα στο μυαλό μου που δεν λέει να φύγει: Την αγέρωχη Μητέρα του Conan, στην πρώτη κλασσική ταινία. Με το Σπαθί στο χέρι δέχεται τη Μοίρα Της. Κάποιος, κάποτε είχε πει ότι το καλύτερο παράδειγμα για τα νεαρά κορίτσια είναι οι γιαγιάδες τους. Το Μέλλον ίσως να τον δικαιώσει (ελπίζω τουλάχιστον)

Ανώνυμος είπε...

Αχ βρε ιππότη...

Ελπίζω η ζωή να σε δίδαξε - τουλάχιστον εσένα - ότι μια βαθιά και ουσιαστική σχέση κρατιέται, όχι με “χειραγώγηση” και “απώτερους σκοπούς”, αλλά με αμοιβαία, συνεχή προσπάθεια των δύο μερών να συνυπάρξουν και να ταυτιστούν, σε μια κοινή πορεία που το καθένα θα μπορεί να ζει “ελεύθερα”, παραμένοντας ταυτόχρονα προσκολλημένο το ένα στο άλλο και θα βρίσκει χαρά σε αυτό.

Αλλά τι λέω; Το κείμενο σου περισσότερο “μισογυνισμό” φανερώνει παρά αντικειμενική άποψη της πραγματικότητας.
“...οι γυναίκες είναι ανεπίδεκτες πνευματικότητας και πως από τη φύση τους έχουν προδιαγεγραμμένη πορεία και απροσδιόριστες επιθυμίες...”
“Το παιχνίδι είναι στημένο και οι γυναίκες έχουν τις δικές τους επιδιώξεις...”
Λυπάμαι πολύ για το πρόσωπο που γνώρισα μέσα από αυτό το κείμενο. Σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με τον ρομαντικό ιππότη που γνώρισα στα πρώτα μου αναγνώσματα...

Σου εύχομαι πάντως κάποια στιγμή να αντιληφθείς, ότι οι γυναίκες και από μουσική μπορούν να νιώσουν και από ποίηση και από τέχνες. Αφαιρώντας την κολλημένη ιδέα του ανταγωνισμού από τις συμπεριφορές και των δύο φύλων, διατηρώντας καθαρή και ανεπηρέαστη σκέψη, δύο άνθρωποι μπορούν να πάρουν “πνευματικά πράγματα” ο ένας από τον άλλον και να απογειωθούν.

Η ιδιοτέλεια δεν αποτελεί το κίνητρο όλων των θηλυκών, αν και το συναντάτε συχνά. Πάντα πέφτετε όμως στην παγίδα του “σωρού”. Όσο πιο γρήγορα ελευθερωθείς, τόσο πιο γρήγορα θα ανακαλύψεις καινούρια πράγματα.

Και δεν είναι απαραίτητα κακό να έχει ο καθένας προσωπικές επιδιώξεις, οι οποίες μάλιστα μπορεί τελικά να ταυτίζονται. Να είσαι σίγουρος πάντως, πως οι γυναίκες στρατιωτάκια δεν μπορούν να υπακούν για πάντα. Το συναίσθημα είναι αυτό που τις κρατάει, η κατανόηση. Η αναγνώριση της “ανεξάρτητης” φύσης της είναι αυτό που μπορεί να τη φυλακίσει, οικειοθελώς, κοντά στο αρσενικό ταίρι της. Και μόνο αυτό μπορεί να έχει διάρκεια.

Αλλά όλα αυτά μόνο το ορθολογικό αρσενικό δεν ενοχλούν και μόνο αυτό καταλήγει “αποθεωμένο”…

venthesikymi είπε...

Εγώ πάντως δεν προσβλήθηκα από το κείμενο, αντίθετα, γέλασα με την ψυχή μου...
Φυσικά, εννοείται πώς δεν συμφωνώ με τίποτα από όσα έκανες και έγραψες, και νομίζω, πώς η μικρή άργησε να σε αποτινάξει, έπρεπε "να πάρεις πόδι" νωρίτερα...Φυσικά και είχες "απίστευτο θράσος", αλλά είναι καλό που το αναγνωρίζεις, και ελπίζω να μην είσαι αμετανόητος...
Όσο για τον Schopenhauer και τις ιδέες του, τόσα ήξερε, τόσα έλεγε, ποτέ δεν τον είχα σε εκτίμηση άλλωστε, ούτε αυτόν, ούτε τον Νίτσε, όπως δεν έχω σε εκτίμηση τους Έλληνες αρχαίους φιλοσόφους...Στα "περί ανέμων και υδάτων", τα πάνε καλά, στα "περι γυναικών", δεν ξέρουν τί τους γίνεται...Η επιστήμη και η εξέλιξη της κοινωνίας τους διέσυραν με τις αλήθειες τους, είναι κρίμα να πισογυρίζουμε και να τους αναγνωρίζουμε θέσφατα, ενώ έχουν διαψευστεί...Ας τους ανακαλούμε, αλλά με κριτική σκέψη, και πάντοτε έχοντας γνώση του κοινωνικού υπόβαθρου της εποχής στην οποία έζησαν...
(Και 'γω μάνα κοριτσιών είμαι...Καταλαβαίνεις λοιπόν πώς νιώθω- ελπίζω να καταλαβαίνεις δλδ...)

LEON ST είπε...

Κυρίες μου, ο ρόλος της Γυναίκας αποθεώθηκε και δικαιώθηκε ιστορικά κατά τη διάρκεια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Είναι γεγονός ότι οι Βυζαντινές πριγκίπισσες εξανθρώπισαν ουσιαστικά όλους του βάρβαρους (με την κυριολεκτική έννοια του όρου) φύλαρχους της Δύσης. Τουλάχιστον με τη μορφή που δίνουμε εμείς οι Έλληνες στον όρο Άνθρωπος. Θαυμάζω αληθινά τις Γυναίκες που έχουν μεγαλύτερα καρύδια από πολλά ανδρείκελα που περιέφεραν (και συνεχίζουν) το πλαδαρό σαρκίο τους κυρίως στον κόσμο της εξουσίας και της Τέχνης. Δόξα και Τιμή λοιπόν σε όσες Γυναίκες όρθωσαν το ωραίο (γιατί μην το ξεχνάμε το Ωραίο Σώμα είναι το 50% του καλού καγαθού) κορμί τους και κέρδισαν όσα επιθυμούσαν. Αυτά έγιναν κάποτε, ελπίζω και στο Μέλλον.

SUN W KNIGHT είπε...

LEON ST:
Πάντα θα σεβόμαστε τη Μεγάλη Μητέρα, στη θέση που δικαιωματικά της ανήκει στην ιεραρχία του Κόσμου.
Τα νεαρά θηλυκά όμως μόνον αισθητικά δικαιώνονται κάτω από τον Ήλιο...

Αχ Ιζόλδη... :
Τα διδάγματα, η λύπη, η κατανόηση, οι ευχές...είναι γιά τους γέρους. Αμοιβαία και συνεχή προσπάθεια και των δύο μερών γίνεται στις εμπορικές επιχειρήσεις...
Η Ιζόλδη που γνώριζα παλιά, πέθανε από ερωτική αγάπη...

Venthesikymi:
Καλή μου, η εξέλιξη της κοινωνίας δεν είναι πάντα προς το καλύτερο. Αντιθέτως, σε κρίσιμες καμπές της ιστορίας συχνά νίκησαν οι αντίπαλες ιδεολογίες.
Μην συγχέεις την "πολιτικά ορθή" πραγματικότητα με την αλήθεια των πραγμάτων.
Για μας - τους θιασώτες της κριτικής σκέψης - οι "πολιτικά ορθές" ιδέες του σύγχρονου κόσμου είναι γιά τα σκουπίδια...

venthesikymi είπε...

Το ζήτημα της διαχείρισης των δικαιωμάτων και της εξέλιξης της κοινωνίας, από την πλευρά της γυναίκας και του συνόλου των πολιτών είναι άλλο ζήτημα...Έχει περισσότερη σχέση με την εκπαίδευση και την καλλιέργεια του ατόμου, παρά με τον διαχωρισμό των φύλων...Μόνον ως γονέας μπορείς να διαμορφώσεις την προσωπικότητα του παιδιού σου, ή ως δάσκαλος (αν ανήκεις στην ειδική κατηγορία των εμπνευσμένων και πολυτάλαντων...)
Διαφορετικά, άστα βράστα...Για όλους...

καλλίμαχος είπε...

Μιλώντας εκ μέρους των παιδιών που δεν διαμόρφωσαν προσωπικότητα ούτε από τους γονείς τους ούτε από τους 'δασκάλους' τους, θέλω να πω πως δεν χρειαζόμαστε αυτή την συνεχιζόμενη από την αρχαιότητα 'εξέλιξη' (θυμίζει την 'ανάπτυξη' του πασοκ) που μας έχει φτάσει ένα βήμα πριν τον αφανισμό... Όσο για το θέμα του έρωτα, εδώ είναι που πάνε στράφι οι όποιες ψευδαισθήσεις 'ισότητας' και 'δικαιωμάτων'. Ο πόθος για αυτό που δεν είσαι, είναι εδραιωμένος επάνω σε μια ανισότητα, παντοτινή όπως ο ίδιος ο κόσμος.

Ανώνυμος είπε...

Οτι και να λενε οι διαφοροι(κυριως διαφορες) περισπουδαστοι αναλυτες απο πανω, η ιδια η ζωη επιβεβαιωνει τα λογια του Sun Knight! Τουλαχιστον οσοι εχουν ζησει καποιες καταστασεις και δεν ειναι κλεισμενοι στο καβουκι τους, η παγιδευμενοι σε ρομαντικες/μεσαιωνικες/sword n sorcery καταστασεις μπορουν να το αντιληφθουν!! Οσοι εχουν ανακατευτει με "κλειστες κοινωνιες" π.χ. νεολαιες κομματων, heavy metal μουσικη, το εχουμε βιωσει!! Ποσες γυναικες απο αυτες που ηταν μελη της νεολαιας του κομματος πιστευαν σε ιδεες? Ελαχιστες! Γκομενο εψαχναν! Οι δε μεταλουδες, πραγματικα για κλαματα! Γνωσεις για κλαματα, αγαπη για τη μουσικη μηδεν και μονο επιδειξη μαγκιας, μεσω του αγριου μεταλα γκομενου τους!! Καποιες που δεν ειναι ετσι θα θιχτουν!! Κυριες μου ειστε η εξαιρεση κι αυτο σας τιμαει! Αλλα ειστε αυτο ακριβως που ειπα! Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ!!! Μην ριχνετε λοιπον το επιπεδο σας προσπαθωντας να υπερασπιστειτε καποια ατομα μονο και μονο επειδη ανηκετε στο ιδιο φυλο...

aerostatik είπε...

οι εφτά νάνοι εκδικούνται...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου φίλε,ειλικρινά ευτυχώς που απέτυχε το πείραμά σου.....Αν πετύχαινε,θα είχες δίπλα σου ένα πειθήνιο,άβουλο,ανίκανο πλάσμα που θα σε υπηρετούσε δουλικά και θα ζούσε με την ψευδαίσθηση της "ιδανικής " συντρόφου ή συζύγου.Χωρίς δική της προσωπικότητα και με πρόωρο ευνουχισμό κάθε προσωπική δημιουργικής προσπάθειας της.Ευτυχώς όμως η ζωή βασίζεται στη διαφορετικότητα,στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των ατόμων μέσα από βιώματα και εμπειρίες ζωής που δεν διδάσκονται από τα βιβλία δυστυχώς....Όσο για τη μειωμένη πνευματικότητα των γυναικών ....νομίζω πως είναι μια φτηνή και εύκολη δικαιολογία να δούμε την αλήθεια κατάματα.....Από έναν άντρα....θαυμαστή και κυνηγό του ωραίου φύλου,της μόνης πραγματικής πηγής ευτυχίας....

Ανώνυμος είπε...

"....παγιδευμενοι σε ρομαντικες/μεσαιωνικες/sword n sorcery καταστασεις μπορουν να το αντιληφθουν!! Οσοι εχουν ανακατευτει με "κλειστες κοινωνιες" π.χ. νεολαιες κομματων, heavy metal μουσικη, το εχουμε βιωσει!!......"

Κ Α Λ Η Ν Υ Χ Τ Α
(Ειδικά για αυτό το... νεολαίες κομμάτων...)


-GUARDIAN LORD-

Ανώνυμος είπε...

ναι αγαπητε Guardian Lord, εκανα το λαθος και ειχα μπει σε μια νεολαια ενος κομματος, το οποιο πιστευα, οτι ηταν διαφορετικο απο την υπολοιπη σαπιλα και οτι εξεφραζε καποιες ιδεες τις οποιες πιστευα και πιστευω ακομα!! Οταν διαπιστωσα οτι ηταν μια απο τα ιδια, θεωρω οτι ειχα τη διαυγεια μυαλου, να αναγνωρισω την πλανη μου και να σηκωθω να φυγω! Ως ανθρωπος κανω κι εγω λαθη! Ζητω ταπεινα συγγνωμη απο εσενα τον αλανθαστο...

Ανώνυμος είπε...

GUARDIAN LORD

Δε μιλάμε για λάθος, ανώνυμε, αλλά για διάθεση για κοπαδοποίηση...

Παρ' όλα αυτά, θα ήταν καλό να γίνει αντιληπτό ότι το HEAVY METAL ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΚΛΕΙΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ" για ένα Άτομο.

Lorelei Am Rhein είπε...

Για την εισαγωγή που παραθέτεις, σκέψεις του Σοπενχάουερ για τις γυναίκες (?) του 18ου αι. φυσικά(!!),
έχω να προσθέσω ακόμα μία σκέψη του: "Η γυναίκα είναι από την φύση προορισμένη στην υπακοή" (!!!)
Επίσης, ο ίδιος "συμπαθής" φιλόσοφος,(?) θεωρούσε την γυναίκα ως μην αποδεκτό φορέα για κυοφορία, τουτέστιν, τον 21ον αιώνα, αν ζούσε και είχε τις ίδιες ιδέες και απόψεις θα μπορούσε να κάνει καμπάνιες και υπέρ της στείρωσης των γυναικών!!!
Το παρατραβάω, μήπως?
Ας γυρίσουμε, όμως, στον 21ο αι. και στο κείμενό σου.
Μέντορας, κυανοπώγων, καθοδηγητής, αυτό επιθυμούν να γίνουν πολλοί άνδρες, του πνεύματος κυρίως.
Για να τονώσουν την αυτοεκτίμησή τους και για να δικαιωθούν ως αρσενικά, αλλά πάντα με κάποια επίφαση κουλτούρας.
Αγαπητοί μου μέντορες, καμία νεαρή ύπαρξη, μόλις γνωρίσει τον εαυτόν της δεν παραμένει κοντά σας μόνο επειδή φροντίσατε να τής γίνετε απαραίτητοι (και εκ πείρας, μιλώντας) εκτός αν είστε ένας...Ελύτης, ας πούμε και συνθέτετε ποιήματα για μας, ή αν είστε ένας Νταλί και εμείς η Γκαλά σας...
Αλλά γυρνώντας στο κείμενό σου...την κακομεταχειριζόσουν, γράφεις, κάποιες φορές?
Ω! Άλλος ένας αποτυχημένος μέντωρ, λοιπόν...!

Ανώνυμος είπε...

Guardian Lord, οταν θες να πετυχεις καποιους σκοπους, αναγκαζεσαι να συνασπιστεις με ατομα που θεωρεις οτι ειναι ομοιδεατες σου! Ετσι υπαρχει και η πιθανοτητα να πετυχεις καποια στιγμη αυτους τους σκοπους, αλλιως καθεσαι σπιτακι σου και ονειρευεσαι μαγικους κοσμους, την Πολιτεια του Πλατωνα, τον κομμουνιστικο παραδεισο του Λενιν, η οτι αλλο πιστευεις τελος παντων, αλλα στο τελος συνειδητοποιεις οτι δεν επραξες ποτε ΤΙΠΟΤΑ γι'αυτα που πιστευες!! Ακου κοπαδοποιηση! Ναι, κοπαδοποιηση συμφωνω οτι υπαρχει, αλλα σε ατομα που καθονται κολλημενα εκει και δεν βλεπουν παραπερα! εγω σου ειπα οτι την εκανα, οταν συνειδητοποιησα καποια πραγματα! Εν πασει περιπτωσει δεν απολογουμαι και ουτε με ενδιαφερει να σε πεισω για το αν ειμαι κατι η δεν ειμαι! Οσο για την κλειστη κοινωνια του metal, ρωτα κατι τυπους που ακουνε μονο μεταλ, ντυνονται μονο μεταλ, κανουν παρεα μονο με μεταλαδες, συχναζουν μονο σε μεταλομαγαζα, διαβαζουν βιβλια μονο με μεταλ αισθητικη(horror, fantasy κλπ), οι οποιοι τυποι ειναι μεγαλη πλειοψηφια μεσα στο συναφι μας, τουλαχιστον αυτο εχω συμπερανει στην 12ετη μου ενεργη(ενεργητικοτατη θα ελεγα) ενασχοληση με τη metal μουσικη

conklin είπε...

Στη χώρα της χειραφέτησης το 11% των ενηλίκων γυναικών παίρνουν αντικαταθλιπτικά και οι 4 στους 10 γάμους που κάνουν είναι αποτυχημένοι (2008). Οι δε άντρες προσφάτως εκπαιδεύονται να είναι alpha males και pick-up artists και να κάνουν game με όσες περισσότερες μπορούν ταυτόχρονα. Facebook, fuckbuddies, πτυχία, ηλεκτρικοί δονητές από sextoys.co.uk, καριέρα, prozac, testogel, προγαμιαία συμβόλαια και νεαρές που έχουν γνωρίσει τον εαυτό τους πριν γνωρίσουν την ορθογραφία.

LEON ST είπε...

Νομίζω ότι κάπου ξέφυγε το θέμα. Ο Αριστοτέλης έθεσε (με κάποια "πονηριά" θα έλεγα) το θέμα άπαξ δια παντός. Ο άνθρωπος χωρίζεται σε φύσει δεσποτικός ή φύσει δούλος. Κάποιοι το λένε σε φύσει αρσενικός και φύσει θηλυκός. Η τελευταία διάκριση δεν υπονοεί θέμα φύλου. Δηλαδή υπάρχουν άνθρωποι (ανεξαρτήτως φύλου αλλά όχι ανεξαρτήτως φυλής) που δίνουν και άνθρωποι που παίρνουν. Ήταν η πρώτη και σημαντικότερη ψυχολογική διάκριση του ανθρώπου. Για να το εκλαϊκεύσω και λίγο είναι όπως τη βρίσκει κανείς. Και κανείς δεν πρόκειται σε τέτοια θέματα να αλλάξει τον φίλο του ή το σύντροφό του. Απλά αν θέλεις τον αποδέχεσαι ή στην τελική τον εκμεταλλεύεσαι ή αφήνεσαι να σε εκμεταλλευτεί.

reactive mind είπε...

οι περισσότεροι από εδω μέσα εγκλωβίστηκαν σε μια μάχη των φύλων. Νομίζω ότι δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο...Κανένα ανθρώπινο ον είτε αντρας είτε γυναικα δεν μπορεί να υποστεί τίποτε και από κανέναν αν δεν έχει συμφωνήσει πρώτα με αυτό και από όσο ξέρω δεν δίνεις ναρκωτικά στους γνωστούς σου ώστε να μην έχουν σώας τας φρένας.
Ειναι το πιο αιρετικό, προκλητικό και ειλικρινές από όλα τα κείμενά σου.
Respect μόνο και μόνο για αυτό

Ανώνυμος είπε...

οι νόμοι της φύσης,ανώτεροι από κάθε φιλοσοφική άποψη και στοχασμό καθόρισαν την εξέλιξη της δικιάς σου ιστορίας ή πειράματος όπως είπες!Δράση-αντίδραση!Προσπάθησες να μεταλλάξεις και να φτιάξεις το αντικείμενο σου,μόνο που η ανθρώπινη φύση δεν είναι αντικείμενο!Και η φύση σε εκδικήθηκε και έκρινε πως η πράξη σου ήταν ολότελα ιδιοτελής!και το αντικείμενο της μελέτης σου,έγινε όπως εσύ!Κακώς πιστεύεις πως δεν τα κατάφερες!ΤΟ έκανες όμοιο σου!ΙΔΙΟΤΕΛΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΑΘΕΣ!Αν το κίνητρο σου-που και πάλι ως σκοπιμότητα κρίνεται-ήταν να φτιάξεις έναν καλύτερο άνθρωπο,με ανώτερη πνευματικότητα,για το καλό του ίδιου του ατόμου και όχι για δικό σου, θα τα είχες καταφέρει!Το μυστικό των σχέσεων είναι να είσαι με ανθρώπους που σου αρέσουν όπως είναι.....καλή τύχη!!!

SUN W KNIGHT είπε...

Φίλοι σχολιαστές,

με θλίβει η διαπίστωση πως κανείς δεν πρόσεξε τη θεά Bettie Page...

GRIMKRIEG είπε...

ΕΓΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΞΑ!
ΘΑ ΡΙΞΩ ΜΙΑ "ΒΟΛΤΑ" ΜΕΣΩ GOOGLE ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ BETTIE...THANKS, ΦΙΛΕ ΙΠΠΟΤΗ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ: ΠΟΛΥ ΜΠΛΑ, ΜΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ (-ΕΣ) ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΤΑΜΠΑΚΕΡΑ", ΧΑ!

ερωτοκριτος/erotokritos είπε...

Χαίρε Ιππότη Χ.Π.
20 χρονια αναρωτιόμουν που να βρίσκεσαι και τι να γράφεις τώρα και μόλις ανακάλυψα ότι παρέμεινες ακριβώς αυτός που ήσουν.

Knights of the Delphic order είπε...

Οι γυναίκες πάντα θέλουν να ξεπεράσουν οποιαδήποτε όρια, ακόμα κι αν είναι τα όρια που θα ισοπέδωναν τα συναισθήματα του συντρόφου τους.