6/6/21

WAR IN HEAVEN

 «Μες στη βαθιά και διάφανη ύπαρξή της

Η άγια η Λάμψη, ξέχυνε τρεις γύρους,

Ολόιδιους και τους τρεις, τριών χρωμάτων.

Από τον έναν αντιλάμπιζε ο άλλος,

Ως Ίριδα με Ίριδα, κι ο τρίτος

Πυρόφλογος, κι όλοι ανασαίναν ίδια.»

Και ιδού, μπροστά στον Εμπυραίο φτάνει ο Πολέμαρχος, ο Καταστροφέας των σκοτεινών Χερουβείμ, διασχίζοντας μόνον με τη δύναμη της μουσικής του τον Τέταρτο, τον Πέμπτο, τον Ένατο Ουρανό.

Και ιδού, παρατάσσονται γύρω από τον αστραφτερό σταυρό τα σεραφικά τάγματα με τα λευκά σώματα και τα χρυσαφένια φτερά, ώστε κι ο ίδιος να λάβει τη θέση του στην ιερή φρουρά της διάπυρης σφαίρας.

Και ιδού, τον υποδέχεται με γυμνό ξίφος στην Ουράνια Ιπποσύνη ο Πρίγκιπας του Φωτός, ο ζυγιστής των ψυχών, ο σφαγέας του Δράκοντα, ο απελευθερωτής των πιστών, ο Αρχάγγελος Μιχαήλ.

Σε αποχαιρετώ πνευματικέ αδερφέ μου στον Έμπυρο Ουρανό. Καταδικασμένος εδώ ακόμη εγώ, στον ασάλευτο κόσμο κάτω από το Φεγγάρι, που γύρω του τα εννέα τάγματα των Αγγέλων αέναα περιστρέφουν τους άνισους ουρανούς.

Λίγος ο χρόνος που περάσαμε μαζί, αλλά αρκετός για να μπορούμε να αναγνωρίσουμε ο ένας τον άλλον όταν ξανά θα συναντηθούμε στην άφθαρτη στρατιά της έσχατης εποχής.

Τότε, στον παγκόσμιο κόμβο μπροστά στην κίτρινη καρδιά του φωτεινού ρόδου, θα παρελάσουν οι αυστηροί πρόμαχοι της διάστερης Σταυροφορίας. Με ζώσες φλόγες στα λάβαρα και στα σπαθιά. Ανυπόμονοι για την ύστατη έφοδο των ουρανών. Δίχως φρούρια, δίχως τείχη και κάστρα. Ορκισμένοι μόνον στο φοβερό όνομα του αληθινού Ήλιου, που σβήνει όλα τα άστρα...

 

 



 

Destroyer: Billy J. Tsamis (13/03/1961 - 13/05/2021). Δημιουργός, αρχηγός, συνθέτης, κιθαρίστας των WARLORD και των LORDIAN GUARD. Διανοούμενος, χριστιανός θεολόγος, φρουρός του Κυρίου. Ελληνοαμερικανός δεύτερης γενιάς. Θρύλος του επικού και λυρικού Heavy Metal.

Η εικόνα: Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ. Από το κεντρικό τμήμα του δεξιού πάνελ του δίπτυχου έργου The Crucifixion, The Last Judgment (1426), του Jan Van Eyck. Μέρος του πάνελ αποτελεί το εξώφυλλο του Sinners in the Hands of an Angry God (1997), δεύτερου άλμπουμ των Lordian Guard

Οι στίχοι: Από το Άσμα ΧΧΧΙΙΙ του Παραδείσου (Dante Alighieri, La Divina Commedia, σε μετάφραση Γ. Κότσιρα). 

Τα άστρα: Στο τέλος της Κόλασης, του Καθαρτηρίου και του Παραδείσου.

Knights and Troubadours: War Flag - Μay 2013

Η τελευταία μας συνάντηση: Ο Πολέμαρχος με τίμησε προσκαλώντας με να παρευρεθώ στην πρόβα των Warlord, την προηγούμενη ημέρα της συναυλείας στην Αθήνα, τον Ιούλιο του 2014. Το Σάββατο (05.07.2014), μαζί με τον μικρό μου αδερφό, παλαιό αλληλογράφο και φίλο του William, βρεθήκαμε σε ένα πρόχειρο στούντιο κάπου στην Ηλιούπολη. Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνη την συγκεκριμένη εκτέλεση του War in Heaven, με τον Bill να κιθαρωδεί τρία μέτρα απέναντί μου, μπροστά από τα τύμπανα του Zonder, και τους απορημένους μουσικούς της μπάντας, να τον συνοδεύουν διερωτώμενοι ποιοί ήμασταν. 

13 σχόλια:

Κιμμέριος είπε...

Destroyer R.I.P.

Pegasus είπε...

Αυτό που θα σου θυμίσει ο μικρός σου αδελφός είναι ότι δεν πήγαμε σε μιά πρόβα των Warlord, αλλά σε πρόβα που ο Bill είπε ότι θα έκαναν ειδικά για εμάς.

Φίλιππος Βαβουλάκης είπε...

Ένας απο τους αρχετυπικούς ήρωες της εφηβείας μας έφυγε απα τα θνητά δεσμά, αφήνοντας μας την κληρονομιά της λυρικότητας εμπνεόμενη απο τις έμπυρες ουράνιες σφαίρες.
Σε ευχαριστούμε Πολέμαρχε για το αθάνατο έργο που μας άφησες.
Καλό Πέρασμα να έχεις.

ΥΓ. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Χ.W.Π και τον Μάκη "Powerhead" όπου με τα κειμενά τους μας "τσίγκλισαν" και μάθαμε την μουσική των Warlord.

Ανώνυμος είπε...

Σε μία χώρα η οποία υποφέρει από την μάστιγα της οριενταλίδικης
(β)ρωμέϊκης γυφτιάς,όπου κάθε τι το τούρκικο,αραβικό και γύφτικο κυριαρχεί σε όλους τους τομείς,από τα ηχορρυπαντικά "ακούσματα" των σκυλάδων μεσανατολιτών τσιφτετ"ελλήνων"(σκυλάδικα,τσιφτετέλια,μπουζούκια,μπαγλαμάδες,αμανέδες,ρεμπέτικα),την αναγωγή του τούρκικου οθωμανικού καραγκιόζ μπερντέ και του ραγιά καραγκιόζη σε "εθνικά" σύμβολα των σκυλάδων ραγιάδων (β)ρωμιών μέχρι την τριτοκοσμικού τύπου "πολεοδομία" και "ρυμοτομία"(τύπου βαγδάτης),η ελληνική και ευρωπαϊκή επική μουσική και η συνεπακόλουθη ελληνική και ευρωπαϊκή ηρωική αισθητική αποτελούν ένα από τα λίγα αντισταθμίσματα και αναχώματα στην επέλαση της γυφτιάς.

Υπερβόρειος είπε...

Εμείς οι Υπερβόρειοι έχουμε πάντοτε κατά νου τα λόγια του Υπερβόρειου φιλόσοφου:"Χωρίς μουσική,η ζωή θα ήταν ένα λάθος".Υπερβορεία!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
SUN W KNIGHT είπε...

Όχι σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης.

aerostatik είπε...

Χριστιανός Θεολόγος...
δεν το ήξερα...
τίνος δόγματος ?

SUN W KNIGHT είπε...

FIDEI DEFENSOR

Ανώνυμος είπε...

Στον ανοητο ανωνυμο της 13 Ιουνίου 2021 - 10:00 μ.μ. απλα να αναφερω οτι ο William Tsamis περαν της επιρροης που ειχε απο μπαντες οπως οι Rainbow, Rush, Black Sabbath, UFO, Scorpions κ.α. που ακουγε, καθως και της επιρροης απο αναγεννησιακη, μπαροκ και κλασικη μουσικη που γνωρισε μεσω των μαθηματων κλασικης κιθαρας που πηρε, ειχε αναφερει σε πολλες συνεντευξεις πως η ελληνικη λαικη μουσικη που ακουγαν οι γονεις του, καθως και η βυζαντινη μουσικη που ακουγε στην εκκλησια, επαιξαν και αυτες τον ρολο τους στην διαμορφωση της συνθετικης του νοοτροπιας...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 24 Ιουνίου 2021 - 3:57 μ.μ αυτός στον οποίο αναφέρεσαι δεν είναι ανόητος. Σε αποστολή είναι. Φ
υσικά είναι και ανίδεος από heavy metal και μουσικές παραδόσεις. Ανίδεος είναι και για την μουσκή κληρονομιά του Τσάμη. Απλά νομίζει ο χυδαίος ότι θα περάσει τη γραμμή κάποιων σκοτεινών κύκλων με τέτοια τρολαρίσματα. Επειδή υπάρχουν πολλοί ανόητοι στο "χώρο" νομίζει ότι είμαστε όλοι ίδιοι.

Septirion είπε...

"Καθήκον της Ιπποσύνης είναι η διατήρηση της πίστεως", είπε ο Ραυμόνδος Λούλ… το επισφράγισαν οι άγγελοι του Burne-Jones, οι νύμφες του Waterhouse, τα ρόδα του W.B.Yeats, οι μαύροι κύκνοι του Βασιλιά των Παραμυθιών και τα υψωμένα ξίφη του Blair-Leighton. Στο όνομα των παλιών κέλτικών τριάδων, επικαλούμαστε την πίστη στον Απολλώνιο Αρχάγγελο Μιχαήλ του Τσάμη, στον διανοούμενο έκπτωτο Άγγελο-Ιππότη της Έβδομης Σφραγίδας που ξεχύθηκε ολόλαμπρος από το Γκαστ Φορέ και στη Στρογγυλή Τράπεζα του Sun Knight. Στο όνομα του Ήλιου μας… "Η Αγία η Λάμψη… Από τον έναν αντιλάμπιζε ο άλλος"

"The Sword is the spirit of Life!"