8/1/22

ΝΗΠΕΝΘΕΣ

Υγειονομική τρομοκρατία, υποχρεωτικοί εμβολιασμοί, περιορισμός των θεμελιωδών  ελευθεριών. Επιβολή αυταρχικών μέτρων στο σύνολο του πληθυσμού για την υποτιθέμενη προστασία από έναν ιό με στατιστικά αποδεδειγμένο ελάχιστο ποσοστό θνησιμότητας σε ανθρώπους γέρους και με βαριά υποκείμενα νοσήματα. Η δυστοπία που με την πρόφαση της πανδημίας, εφαρμόζεται σήμερα στη Δύση, οφείλεται σε έναν συνδυασμό πολλών αρνητικών παραγόντων. Όμως υπάρχει κάτι βαθιά σάπιο στα ηθικά θεμέλια του κόσμου μας, πέρα από την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, πέρα από τις απολυταρχικές προθέσεις της πολιτικοοικονομικής ολιγαρχίας, πέρα από τις εξωφρενικές θεωρίες συνομωσίας.

Ο στυγερός φόβος του θανάτου που διαπερνά τις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες έχει τις ρίζες του στην αργόσυρτη αποσύνθεση που συνοδεύει την ντελικάτη γήρανση των μαλθακών ανθρώπων.                  

Ο προηγούμενος αιώνας στιγματίστηκε από δύο παγκόσμιους πολέμους, που ήταν κυρίως ενδοφυλετικοί πόλεμοι της λευκής φυλής. Τρομερές εμφύλιες συγκρούσεις, που μέσα σε λίγα μόνον χρόνια εξόντωσαν εκατομμύρια νέων ανδρών, στον ανθό της ηλικίας τους. Η Ευρώπη όχι μόνον ξεκληρίστικε, αλλά επίσης βρέθηκε στην κατοχή των χαοτικών δυνάμεων που νίκησαν στα πεδία των μαχών. Ένας βδελυρός Δράκος ήπιε το αίμα της, ρούφηξε την ψυχή της, κι έκαψε τον ορίζοντα των ιδεών. Δίχως το ζωογόνο αίμα των χαμένων νεαρών αρρένων και υπό την τοξική επήρεια της ισοπεδωτικής ιδεολογίας των επικυρίαρχων, η Ευρώπη γέρασε και ταυτόχρονα εκθηλύνθηκε, απότομα και δραματικά.

Όσοι ανδρώθηκαν μετά τον δεύτερο μεγάλο πόλεμο δεν απέφυγαν το χειρότερο σενάριο εκφυλισμού: έναν συνδυασμό φιλειρηνικής αφασίας, πλασματικής αύξησης του προσδόκιμου ζωής και ταυτόχρονης ελαχιστοποίησης των γεννήσεων. Το επαίσχυντο αποτέλεσμα έγινε γρήγορα εμφανές στην δημογραφική επιδείνωση, στην γιγάντωση των φεμινιστικών και ομοφυλοφιλικών κινημάτων, στην επικράτηση της πολιτικής ορθότητας, στην γεροντική μαλάκυνση που διέβρωσε ακόμη και τις νεότερες γενιές. 

Κι έπειτα ήρθε ο κορωνοϊός. Η επέλασή του λειτούργησε ως Νέμεση των γερόντων και των ασθενικών. Κι ο πανικός των γερόντων και των ασθενικών έγινε κατευθείαν καθολικός φόβος που σάρωσε ολόκληρη τη κοινωνία και κατέλυσε τους πυλώνες της ελευθερίας και του ορθολογισμού. Και φανέρωσε ολοκάθαρα τις ολέθριες συνέπειες της μειωμένης γονιμότητας, που τελικά θα μας αφανίσει.

Πόσο άραγε νοσηρή και παρηκμασμένη μπορεί να είναι μια ανθρώπινη κοινότητα, που περιορίζει και τιμωρεί τους νέους και τους υγιείς ώστε να διασώσει όσους αξιολύπητους τεχνητά επιμηκύνουν τη ζωή τους με φάρμακα και μηχανήματα. Φιλάσθενοι κι εκθηλυσμένοι, άρρωστοι στο μυαλό και στο σώμα, και προπαντός γέροι κι εκφυλισμένοι, οδηγούν τυφλά τον πένθιμο χορό του τέλους του Δυτικού Πολιτισμού.

Δεν είναι βέβαια όλοι οι γέροι ίδιοι. Δεν ήταν στο παρελθόν, κι ούτε θα είναι στο μέλλον. Η γερουσία στην αρχαία Σπάρτη εκτελούσε ανώτατες κυβερνητικές και δικαστικές λειτουργίες. Την επάνδρωναν είκοσι οχτώ γέροντες, που έπρεπε να είναι πάνω από τα εξήντα, δεν λογοδοτούσαν σε κανέναν και ασκούσαν το αξίωμά τους εφ’ όρου ζωής. Αφού όμως είχαν ήδη προσφέρει στρατιωτική υπηρεσία σαράντα χρόνων και είχαν όλοι τους ξεχωρίσει στην αμείλικτη διαλογή της πρώτης γραμμής.

Αντίστοιχα, στο περίφημο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας Old Mans War του John Scalzi, οι θαρραλέοι εβδομηνταπεντάχρονοι έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να ξαναγίνουν νέοι, να στρατολογηθούν και να πολεμήσουν σε έναν διαστρικό πόλεμο εναντίον εξωγήινων εχθρών. Γιατί το σύμπαν δεν πρόκειται να κατακτηθεί από έναν στρατό ραμολιμέντων, όπως ειρωνεύεται  ένας από τους εθελοντές.

Σε αντιδιαστολή με το ιστορικό προηγούμενο των Σπαρτιατών ή με το φουτουριστικό ενδεχόμενο των διαστημικών πολεμιστών του Scalzi, οι καλοζωισμένοι υπέργηροι της σύγχρονης Δύσης εκλιπαρούν για λίγα παραπάνω χρόνια ανίας. 

Μια ρωμαλέα κοινωνία οφείλει να περιθάλπτει και να προστατεύει τα αδύναμα μέλη της, τους αρρώστους, τους ανάπηρους, τους ανήμπορους και τους γέρους. Με κανέναν τρόπο δεν πρέπει όμως να οριοθετεί την εξέλιξή της ή να καθοδηγείται από την απόγνωση για την αναπόφευκτη μοίρα των αδυνάτων. Μόνον η νεότητα και η δύναμη, η επιθετική διάθεση για σύγκρουση και η αποφασιστική θέληση για υπέρβαση, γεννούν το Πνεύμα που δημιουργεί τους αληθινούς Πολιτισμούς.

Στις σκοτεινές μέρες μας, όσα γράφω ίσως φαίνονται σε κάποιους παράτερα κι εξωφρενικά. Όμως δεν απευθύνομαι στους ανόητους και τους ανάξιους. Ούτε στους ναρκωμένους και τους ψυχασθενείς.

Είναι πολύ πιθανόν πως ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός τελικά θα αυτοκτονήσει, πίνοντας μέχρι και την τελευταία γουλιά το ανάμεικτο δηλητήριο του δημογραφικού εκφυλισμού και της μαζικής αντικατάστασης των γηγενών από τους αλλογενείς μετανάστες. Ωστόσο, δεν χάνω την ελπίδα κάποιας απρόσμενης ανατροπής στο απώτερο μέλλον. Ίσως στο τελευταίο σκαλί στου κακού τη σκάλα, εγερθεί στα μύχια του συλλογικού μας ασυνείδητου, το μυθικό αρχέτυπο του Ήρωα Λυτρωτή.

Θα ήθελα τότε να είμαι εκεί, έστω και σαν καταραμένος γέρος. Να προϋπαντήσω την σκληροπυρηνική αριστοκρατία των Δρακοφονιάδων, που θα αναγεννήσει τη Φυλή, τον Ουρανό, τη Γη, και κυρίως, την φοβερή Ψυχή των Πατέρων μας.

 

                                                                               

                                                                             

Η Εικόνα: Saint George and the Dragon. Medal by Arno Breker. The Future is Today.

ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΙΟΙ: War Flag, Απρίλιος 2020.

16 σχόλια:

Pegasus είπε...

Υπάρχουν και θεωρίες συνομωσίας που δεν είναι εξωφρενικές, αλλά πιθανότατα σχέδια που ήδη υλοποιούνται…
Η διαφωνία μου μάλλον είναι ότι αποδίδεις μεγαλύτερη ευθύνη στα πρόβατα παρά στους λύκους. Αλλά μπορεί και να έχεις δίκιο.

Ανώνυμος είπε...

Που να βρεις τη νεολαία των δρακοφονιάδων; Δέκα πιτσιρικάδες που ακολουθούν το Σταμάτη έμειναν. Άντε και μερικοί μεγαλύτεροι. Έχεις δει πως είναι οι νέες γενιές; Εννοώ τις γενιές των παιδιών που ακούνε heavy metal, που ψάχνονται στη φάση. Άστα να πάνε. Έπλασε η εκπομπή του Χάκου και το Hammer γενεές επί γενεών με ότι σάπιο υλικό μπορείς να φανταστείς.
Πάλιωσε η αγάπη μας και μπήκε σε μουσείο που λέει και το άσμα.

Reactive mind είπε...

Δεν χρειάζεται να περιμένουμε κάποια ηρωική κάστα, ή νεοφώτιστο δρακοφονια.
Τα πρόβατα φαίνονται πολλά γιατί οι λύκοι θέλουν να πιστεύουμε ότι είναι πολλά. Υπάρχουν πολλοί σαν κι εσένα ιππότη απλά ή ίδια τους ή ευπρέπεια δεν τους επιτρέπει να αυτοπροβαλλονται ως ιππότες.

Οι ήρωες των θερμοπυλων, του μαραθωνα, της Σαλαμινας, του 21, του 40, είναι ακόμη ανάμεσα μας (if you know what i mean).
Λίγο κουρασμένοι ίσως, λίγο μπουχτισμενοι αλλά εδώ.......


Pegasus είπε...

https://www.spectator.co.uk/article/welcome-to-the-end-of-democracy?fbclid=IwAR3ciBaooCwPWOBNVbMp2lBKnqhDIyTtPsuZDd5tCTYu-Mjh_QYbjbCQDCA

Ανώνυμος είπε...

Μπουχτισμένοι ήρωες των Θερμοπυλών και του '40 που ζουν ανάμεσά μας και υποθέτουν ότι οι υπόλοιποι know what they mean...
Χαιρέτα μου τον πλάτανο, λέω εγώ.

Ανώνυμος είπε...

Κρίση θεϊκή όρισε να `ρθει πριν καταστροφή να μας βρει
Γίγαντα παιδί γιος κατακτητή και σαν νικητής να σταθεί
Λέγαν οι παλιοί σαν στο κάστρο μπει τούτη η λεβεντιά σταματά
Κάθε τι κακό που μας τυραννά μέσα στους καιρούς πολεμά

Πάνω στ’ άσπρο του άτι γυρνά μες στα μάτια του λάμπει η χαρά
Το μαχαίρι στα χέρια του υγρό απ’ το αίμα που στάζει νωπό
Οι τιτάνες από ύπνο ξυπνούν στ’ όνομά του κρασί για να πιουν
Σαν ημίθεο τον χαιρετά ο λαός που για νίκες διψά

Λόγος στα σπαθιά σίδερα φωτιά έγινε η αρχή τη νυχτιά
Χύθηκαν ψυχές μέσα στις σκιές λάφυρα φριχτά τα κορμιά
Ξέπλυνε η βροχή τη δικιά μας γη απ’ τη συμφορά του ληστή
Δόξα και τιμή για τον νικητή μ’ αίμα κέρδισε τη ζωή

Πάνω στ’ άσπρο του άτι γυρνά μες στα μάτια του λάμπει η χαρά
Το μαχαίρι στα χέρια του υγρό απ’ το αίμα που στάζει νωπό
Οι τιτάνες από ύπνο ξυπνούν στ’ όνομά του κρασί για να πιουν
Σαν ημίθεο τον χαιρετά ο λαός που για νίκες διψά

Του θριάμβου φωνές αντηχούν όλοι θέλουν τον ήρωα να δουν
Λευτεριά και αλήθεια μαζί δέναν του Διγενή την ψυχή

https://www.youtube.com/watch?v=cxXzQiaAkQs&ab_channel=COSTASKWSTAS

Αισθητιστής είπε...

Ένας από τους κυριότερους λόγους που η Ευρώπη έχει φθάσει στο σημείο να κατασπαράζεται από τον δράκο,αυτό το βδελυρό ον,ανυπεράσπιστη και ο κυριότερος που δεν διαφαίνεται πουθενά η σωτήρια δρακοκτονία,είναι ο(μασονικής προελεύσεως)σωβινισμός.

Ανώνυμος είπε...

Στην ομηρική εποχή, στην κλασική αρχαιότητα, στα χρόνια του Αλέξανδρου,στον μεσαίωνα, στον εκατονταετή πόλεμο, πάντοτε υπήρχε σωβινισμός υποκινούμενος από τους μασόνους. Είναι περισπούδαστο αυτό που λέει ο αισθητιστής.

Ανώνυμος είπε...

Once we had beauty our Sun blazcd in passion
We lived alive
Far from the reaching of closed minded preaching
We lived and died
Now all in darkness we wait for the end,
Hunted by men of the cloth

Black Wind

Ανώνυμος είπε...

τρία πουλάκια κάθονταν ψηλά στην Αλαμάνα

SUN W KNIGHT είπε...

Προς όλους:

Για καλό και για κακό, έχετε πρόχειρη και μια φούστα στην άκρη (έστω και σκωτσέζικη). Όπως πάμε, σύντομα θα μας χρειαστεί !!! (Χα! Χα! Χα!)

Ανώνυμος είπε...

Το φθινόπωρο του 2019 διάβασα για πρώτη φορά μια είδηση για τη μακρυνή Κίνα και ιό από νυχτερίδες... Σε εκείνο το άρθρο μας καθησύχαζαν πως η εν λόγω περιοχή της Κίνας είχε επιτυχημένα περιοριστεί. (χα χα χα χα)

Είναι Φλεβάρης 2022 και διαβάζω για μολυσμένους αρουραίους... Και σε αυτό το άρθρο μας καθησυχάζουν πως δε συντρέχει λόγος ανησυχίας και γενικά είναι όλα κομπλέ...

https://www.pronews.gr/ygeia/1056826_synagermos-stin-vretania-gia-kroysmata-ioy-paromoioy-me-empola-fovoi-gia-exaplosi-neas


Προς του λιγόψυχους: Mη φοβάστε και μη χάνετε τη βολή σας, τα εμβόλια θα τα έχουν σίγουρα έτοιμα ήδη από τώρα!!

Καλλίμαχος είπε...

Ο Σταμάτης και ο Γρηγόρης γέννησαν καννα παιδί; Η, το σημαντικότερο - το μεγάλωσαν;
Ή μόνο κλαίνε και αυτοί για την υπογεννητικότητα της λίμπεραλ δύσης, τη συρρίκνωση του ξανθού γένους και την ήττα του πανγερμανισμού το 44;

Ανώνυμος είπε...

Ξανθό γένος είναι οι Γερμανοί ή οι Ρώσοι;

Ανώνυμος είπε...

μπέρδεψε τους ξανθούς ο Καλλίμαχος

SUN W KNIGHT είπε...

Προς όλους:

Μην ξεχνάτε τις φούστες!!